Tinerii pasionați de folclor și tradiții se pot înscrie la Festivalul – Concurs „Gelu Stan” – ediția a III-a

Toți soliștii vocali dornici să facă performanță în lumea artistică a muzicii populare sunt așteptați să se înscrie la cea de-a treia ediție a Festivalului – Concurs „Gelu Stan”, care va avea loc la Timișoara, în data de 17 iunie 2021.

Se pot înscrie la preselecție tinerii interpreți cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani. Concurenții trebuie să completeze fișa de înscriere  și să o trimită pe adresa de mail a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, ccajt@ccajt.ro, împreună cu o copie a cărții de identitate și o filmare live, înregistrată cu telefonul mobil, care să conțină o piesă fără acompaniament muzical (doină, baladă etc) și o piesă cu acompaniament. Nu vor fi luate în considerare spre jurizare link-uri sau înregistrări din studio. Concurenții trebuie să poarte, în timpul înregistrării materialelor pentru concurs, un costum popular autentic din zona pe care o reprezintă. Termenul limită pentru înscriere este data de 2 iunie 2021, ora 14. Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile pe site-ul Centrului, www.ccajt.ro.

Preselecția concurenților va avea loc joi, 3 iunie 2021, iar rezultatele vor fi afișate în aceeași zi, la ora 18, pe site-ul instituției.

Concursul, Gala Laureaților și decernarea premiilor vor avea loc joi, 17 iunie 2021, începând cu ora 18, pe scena Sălii Mari a Teatrului Național Mihai Eminescu din Timișoara.

Acompaniamentul concurenților va fi asigurat de instrumentiștii orchestrei Ansamblului Profesionist Banatul, dirijate de Sebastian Roșca.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități marcante ale vieții culturale românești.

Vor fi acordate Marele Premiu, în valoare de 3500 de lei, premiul I, II, III în valoare de 2500, 1500, respectiv 1000 de lei. Juriul va acorda de asemenea 3 premii speciale, în valoare de 600 de lei fiecare. Va fi oferit totodată și Premiul Radio Timișoara, în valoare de 500 de lei, și Premiul ”Tinereții”, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

Festivalul  Gelu Stan, o reverență culturală în fața memoriei unui autentic mentor și maestru, este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.