Timp de două zile, la Lugoj: Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, ediția a VII-a

Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj organizează, în zilele de 19 și 20 aprilie, cea de-a VII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”, adresat micilor interpreţi, una din puţinele competiţii de acest gen pe plan naţional.

Competiția este structurată pe două secțiuni: pian solo (preșcolari și elevi din învățământul primar) și muzică de cameră (pian la patru și șase mâini, pian-acompaniament și ansamblu cameral cu pian), unde pot participa și pianiști din ciclul gimnazial.

La ediția din acest an și-au anunțat participarea 137 de mici pianiști din România (Alba-Iulia, Ploiești, Slatina, Petroșani, Deva, Arad, Caransebeș, Tg. Jiu, Reșița, Timișoara și Lugoj), Republica Moldova (Chișinău) și Serbia (Vârșeț).

Juriul este format din: conf. univ. dr. Carmen Manea (Universitatea Națională de Muzică București), prof. Tatjana Mrdja (Școala de Muzică „Josif Marinković” Vârșeț, Republica Serbia), prof. Carmen Schoner (Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj), prof. dr. Constantin-Tufan Stan (Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” Lugoj).

Concursul se desfășoară vineri, 19 aprilie şi sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 9, în studioul de concerte „Elisabeta Toth” al Şcolii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj.

În cadrul evenimentului, vineri, 19 aprilie, de la ora 19, va avea loc și un recital de muzică de cameră, susținut de pianista Luminița Berariu (de la Opera Națională Română București) și de violonistul Liviu Ailincăi (de la Filarmonica „George Enescu” din București).

La fel ca în anii trecuţi, se vor acorda Marele Premiu şi Trofeul „Clara Peia” – de către Rotary Club Lugoj şi Protopopiatul Ortodox Român Lugoj, premiile I, II, III și menţiuni la fiecare categorie, precum şi premii speciale.

Toate premiile vor fi înmânate câştigătorilor în preludiul Galei Laureaţilor, care va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 18, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”.

Câştigătorul Marelui Premiu şi al Trofeului „Clara Peia” va fi desemnat, prin votul juriului, dintre participanţii la Gala laureaţilor.

La cele șase ediții desfășurate până în prezent, Marele Premiu şi Trofeul „Clara Peia” a fost câștigat de:

  • Fabiani-Gabriel-Andrei Prcsina (Petroșani), în 2013;
  • Miriam Natalia Linul (Arad), în 2014;
  • Christian Pantelei (Chişinău), în 2015;
  • Emanuele Briones Şerbanaţi-Villalba-Briones (Reghin), în 2016;
  • Radu Torok (Petroşani), în 2017;
  • Alexandru-Mihai Piroi (Timişoara), în 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.