Tiberiu Petru Stepan propune idei radicale pentru administrația lugojeană (P)

Candidatul independent pentru funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Lugoj TIBERIU PETRU STEPAN propune idei radicale pentru administrația lugojeană.

Tiberiu Petru Stepan susține că atribuirea loturilor pentru case ar trebui sistată și înlocuită cu scoaterea la licitație către investitorii privați, care să construiască pe aceste loturi de teren blocuri cu 12-16 etaje, în funcție de studiul topo-geo. Astfel, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați ar putea fi construite 120-160 apartamente versus 6 case, iar impozitul încasat de municipalitate ar fi incomparabil mai mare.

O altă propunere radicală este legată de sistemul de achiziții, care, în opinia sa, ar trebui transferat în totalitate către bursa de mărfuri. În acest mod, primăria ar fi exonerată de orice implicare în procesul de achiziție.

O investiție necesară pentru Lugoj este și construirea unui Aqualand de către o firmă privată pe un teren pus la dispoziție de către municipalitate, așa cum este la Deva sau Ghioroc.

Printre proiectele candidatului independent Tiberiu Petru Stepan se află și atragerea investițiilor în domeniul viticol, pentru a renaște un sector la care Lugojul a excelat, viile de la Lugoj fiind pe locul doi ca și suprafață, după cele de la Vârșeț, în cadrul Imperiului Austro-Ungar.

În calitate de consilier local, Tiberiu Petru Stepan și-a propus să participe, cu acordul comitetelor de părinți și al conducerilor liceelor lugojene la orele de dirigenție, pentru a se informa despre aptitudinile și înclinațiile copiilor și pentru a-i sprijini să înceapă mici activități de producție (răsaduri, flori, apicultură etc) și a învăța cum să facă o mică afacere, pentru ca, la terminarea liceului și împlinirea vârstei de 18 ani să poată accesa fonduri europene pentru dezvoltarea afacerii.

Alte propuneri ale candidatului independent Tiberiu Petru Stepan:

  • Investiții masive în rețeaua de apă și canalizare din Colonia Mondial, care se află într-o stare catastrofală;
  • Organizarea unui referendum local pentru desființarea/menținerea Poliției Locale;
  • Amenajarea de treceri pietonale la nivel de calea ferată, prin dialog și presiuni energice sătre regionala CFR;
  • Susținerea demersurilor pentru realizarea centurii de sud a municipiului Lugoj;
  • Atragerea de investiții străine masive;
  • Achiziția unui soft care să permită depunerea online a actelor pentru obținerea autorizațiilor de construcție;
  • Realizarea unui sondaj pentru eventuala înființare a unei piețe de mașini;
  • Consultarea tuturor celor implicați în zona de service auto (mecanică, tinichigerie, electrică, piese auto, stații ITP, tractare, vulcanizare) pentru realizarea unui parc industrial peste centură, unde aceștia să activeze civilizat;
  • Consultări cu antreprenorii autohtoni pentru realizarea unui parc industrial pentru firmele lugojene pe diverse activități (mobilă, materiale de construcții, tâmplărie PVC, etc);
  • Acordarea unor denumiri ale personalităților lugojene școlilor din municipiu. De exemplu, Școala Gimnazială Nr. 1 să poarte denumirea unui dascăl care a activat în această unitate școlară: Emilian Iclozan;
  • Organizarea în fiecare an, de Ruga lugojeană, în 15 august, a unui întâlniri a lugojenilor de pretutindeni;
  • Interzicerea „Derbedeilor din alte localități” care comercializează mâncare și bere de calitate îndoielnică, la prețuri exorbitante, cu ocazia diferitelor manifestări festivaliere care se organizează în oraș și înlocuirea acestora cu firme de specialitate din Lugoj.

Candidatul independent la Consiliul Local Lugoj Tiberiu Petru Stepan are și un mesaj pentru tinerii din municipiu:

Să nu uităm că, dacă astăzi avem drept de vot și drept de exprimare, acest lucru se datorează celor care au murit în 1989, iar măcar în memoria lor, dacă nu din spirit civic, avem obligația să mergem la vot. Renaștem împreună!”

 

Lugoj Expres Tiberiu Petru Stepan propune idei radicale pentru administrația lugojeană (P) Tiberiu-Petru Stepan Lugoj idei radicale Consiliul Local Lugoj candidat independent alegeri locale 2020 alegeri locale administrație

 

 

Comandat de Stepan Tiberiu-Petru, candidat independent Consiliul Local Lugoj, Executat de Boldureanu Petrică PFA, Cod Mandatar Financiar 242001189

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.