„Teroristul butelie” rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii Tribunalului Timiş au acceptat contestaţia procurorilor

Lugojeanul Ioan Florin Lesch, primul român condamnat pentru terorism, rămâne în penitenciar să își ispășească pedeapsa de 12 ani de închisoare, primită după ce în anul 2007 a fost prins în apropiere de Buziaș, având în mașină un dispozitiv exploziv compus din două butelii care urmau să fie detonate cu ajutorul unui telefon mobil într-o zonă intens circulată din Complexul studențesc din Timișoara.

Ioan Florin Lesch, care în detenție și-a  schimbat numele în Schneider,a făcut mai multe demersuri pentru a scăpa din penitenciar, iar ultima cerere de eliberare i-a fost admisă de instanță, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au contestat hotărârea, iar judecătorii Tribunalului Timiş au acceptat contestaţia procurorilor.

„În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a C.p.p. admite contestația formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara împotriva s.p.nr.3628/03.11.2016 a Judecătoriei Timişoara, pronunţată în dosarul nr.26653/325/2016. Desființează sentința contestată și rejudecând: În baza art.587 alin.2 C.p.p. raportat la art.59 din Codul penal din 1969 respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Schneider Florin Ioan formulată de comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timișoara. În baza art.587 alin.2 C.p.p. fixează termen de rediscutare după data de 25.01.2017. (…) Definitivă”, se menționează în hotărârea nr. 923/2016, pronunțată de instanță în ședința din 21 decembrie 2016.

Din condamnarea de 12 ani de închisoare, Ioan Florin Lesch/Schneider, supranumit „teroristul butelie” sau „teroristul în șlapi”, a efectuat nouă ani de detenție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.