„Teroristul butelie”, primul român condamnat pentru terorism, poate scăpa de detenție înainte de termen

Lugojeanul Ioan Florin Lesch, primul român condamnat pentru terorism, poate scăpa de detenție înainte de termen, după ce judecătorii din Timișoara i-au admis cererea de eliberare condiționată din penitenciar.

Ioan Florin Lesch, supranumit „teroristul butelie” sau „teroristul în șlapi”, a fost arestat în anul 2007 și condamnat la 12 ani de închisoare, după ce a fost prins în apropiere de Buziaș, având în mașină un dispozitiv exploziv compus din două butelii care urmau să fie detonate cu ajutorul unui telefon mobil într-o zonă intens circulată din Complexul studențesc din Timișoara.

În detenție, Lesch și-a schimbat numele în Schneider și, în ultimii ani, a făcut mai multe demersuri pentru a scăpa din penitenciar, iar ultima cerere de eliberare i-a fost admisă de instanță.

În baza art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, raportat la art.59 Cod penal 1969, raportat la art. 15 alin.2 din Constituţia României, admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la condamnatul Schneider Florin Ioan, de sub efectul pedepsei de 12 ani închisoare, aplicată de Curtea de Apel Timişoara prin sentința penală nr. 166/2007, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de Legea 535/2004. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 199/2008 emis de Curtea de Apel Timişoara şi atrage atenţia acestuia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 61 Cod penal 1969”, se menționează în hotărârea nr. 3528/2016, pronunțată de instanță în ședința din 3 noiembrie 2016.

Cum hotărârea judecătorilor nu a fost definitivă, aceasta a fost contestată de procurori.

Din condamnarea de 12 ani de închisoare, Ioan Florin Lesch, acum Schneider, a efectuat nouă ani de detenție.

 

(sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.