Tabără de creație, la Făget: „Marius Bacriu – aripi de artist”

Gest de profundă  reverență în amintirea artistului plastic Marius Bacriu. Foștii săi colegi și cursanți de la Școala de Artă  îi dedică ediția din acest an a Taberei de Creație de la Făget. ”Marius Bacriu – aripi de artist” este genericul  evenimentului prin care aceștia omagiază  amintirea artistului, dar și opera sa.

Tabăra de creație, desfășurată în perioada 8-13 septembrie 2020, va reuni cursanți de la clasele de pictură – artă decorativă, pictură – grafică, sculptură și meșteșugari. Alături de ei, la Făget vor fi prezenți și dascăli, foști colegi ai lui Marius Bacriu de la Școala de Artă: profesorii Lucia Kolla Stoica, Liliana Georgiades, Nicolae Popovici și Remus Irimescu.

Picturile  pe care cursanții le vor crea  în cadrul taberei vor fi inspirate din motivele artistice distincte ale operei lui Marius Bacriu. Segmentul de sculptură al taberei se va axa pe finalizarea lucrărilor începute de profesorul Marius Bacriu, dar și pe realizarea unor lucrări originale, de mai mici dimensiuni.

Tabăra se va încheia cu un recital folk, susținut de Cristiana Popian.  Tânăra artistă este cursantă a Școlii de Artă, în anul al doilea, la clasa de pictură a profesorului Lucia Kolla Stoica.

Dascălii de la cursul de Cine-Foto, Constantin Huțanu și Cosmin Danciu, vor documenta și vor filma întregul eveniment.

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție, Tabăra de Creație este o acțiune culturală și educativă organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, prin intermediul Școlii de Artă.  Toate lucrările create în cadrul Taberei ”Marius Bacriu – aripi de artist”  de la Făget vor  putea fi admirate într-o amplă expoziție omonimă, în luna octombrie 2020, în spațiile Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (strada E. Ungureanu nr.1, Timișoara).

Lugoj Expres Tabără de creație, la Făget: "Marius Bacriu - aripi de artist" tabără de creație tabăra sculptură/meșteșugari sculptură recital folk pictura Marius Bacriu - aripi de artist Marius Bacriu Făget expoziție eveniment Centrul de Cultură și Artă Timiș artă decorativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.