Studiul de fezabilitate pentru noul spital a fost finalizat. Detalii despre noua construcție

Studiul de fezabilitate pentru construcția unui nou spital în municipiul Lugoj a fost finalizat și va fi supus aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local.

„E un pas foarte mare realizarea acestui studiu de fezabilitate. Ne aștepăm cât mai curând să primim aprobarea finanțării. În paralel o să scoatem la licitație obținerea autorizației de construcție, întocmirea proiectului tehnic și construcția propriu-zisă. Lucrările ar putea începe în toamna acestui an”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Edilul lugojean a prezentat și câteva detalii despre noua construcție, care va păstra în partea din față și vechea clădire a spitalului, care este simbolică pentru Lugoj.

„Clădirea din față se va păstra. Am considerat foarte important să păstrăm corpul principal, care este o clădire veche, dar simbolică pentru noi și funcțională, probabil, pentru ambulatoriu și pentru ceva activități administrative. Dispare accesul de la Urgențe, iar pe terenul din față va fi o parcare suterană. Intrarea pentru ambulanțe va fi de pe strada Viorelelor și se va intra cu mașina direct în clădire, la compartimentul de recepție – internări. Spitalul va fi prevăut cu niște curți interioare, de lumină, pentru că noile standarde prevăd asigurarea cât mai mult a luminii naturale. Incinta va fi fără împrejmuire, cu acces liber. Structura va fi din beton și foarte multă sticlă, tocmai pentr a asigura cât mai multă lumină naturală. Va fi o sticlă specială, care asigură și o eficientizare energetică foarte înaltă, având în vedere că volumul noii clădiri se va tripla față de ce avem în prezent. Cu toate acestea, costurile cu energia vor fi mai mici decât cele pe care le suportăm în prezent”, a mai spus primarul Claudiu Buciu.

Valoarea investiției este de 151 de milioane de euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.