Ștrandul Municipal rămâne închis! Necesită investiții de 300.000 de euro

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că Ștrandul Municipal, care a fost deschis în anul 2019 de fosta administrație a Lugojului, necesită investiții de 300.000 de euro pentru a putea funcționa în condiții optime și nu va fi deschis anul acesta.

„Din estimările noastre, cu părere de rău, spun că ștrandul nu va fi deschis anul acesta, pentru că nu mai poate funcționa. Investițiile necesare pentru a-l pune în funcțiune în siguranță ar fi de 300.000 de euro. A fost o societate care se ocupă și în prezent de întreținerea lui și cam ăsta e nivelul de investiții pe care ni-l recomandă ca ștrandul să funcționeze în condiții optime. Râul acela necesită mari investiții, la fel ca și bazinele mari, care nu au fost izolate și sunt infiltrații mari. Nu are liner, vopseaua se desprinde de pe pereți, betonul s-a crăpat și pune în pericol viața utilizatorilor. Nu mai vorbesc de pompele și sistemele de instalații care sunt defecte 90 la sută. Nu mai avem nici garanție, pentru că societatea care l-a construit a intrat în faliment. Problemele sunt multiple! Pierderile de apă sunt colosale, iar lucrările de investiții nu pot fi făcute fără un proiect, care durează, iar durata execuțiilor este undeva la trei-patru luni. Deci nu ne putem încadra să-l facem să fie funcțional”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

De asemenea, primarul Lugojului a mai spus că societatea care a construit toboganele nu a putut prezenta autorizații ISCIR pentru aceste echipamente, astfel că nu s-a putut face recepția lor, dar fosta administrație a efectuat plăți pentru această lucrare, astfel că… o să fie sesizate organele de urmărire penală.

„Societatea care a construit toboganele a încercat să facă recepția cu noi, dar le-am solicitat autorizațiile ISCIR pentru aceste echipamente, dar nu le-au avut. Nu înțelegem cum le-a fost atribuită lucrarea, pentru care s-au făcut plăți, însă o să sesizăm din nou organele de urmărire penală. Practic nu se pot recepționa toboganele la această oră”, a mai precizat Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.