ȘTIU CĂ POT! Manifestare sportivă pentru copiii cu dizabilități

Pentru a marca Ziua Universală a Drepturilor Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş va organiza cea de-a cincea ediție a manifestării sportive “ŞTIU CĂ POT!” – destinată copiilor cu dizabilități din centre de ocrotire și din comunitate.

Evenimentul va avea loc în data de 25 noiembrie 2019, de la ora 10.00, și va fi găzduit de Sala Constantin Jude (fosta Sala Olimpia) din Timișoara.

Competiția se adresează copiilor cu dizabilități intelectuale cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și cu QI < 70. Datele tehnice și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina web a DGASPC Timiș – www.dgaspctm.ro, probele propuse în acest an fiind alergare 50 m, aruncare la coșul de baschet, săritură în lungime.

Termenul limită de înscriere este 8 noiembrie 2019. Instituțiile, școlile sau persoanele interesate să participe la aceasta manifestare sunt rugate să completeze și să transmită formularele de înscriere pe adresa de e-mail a DGASPC Timiș (dgaspctm@gmail.com) sau la numărul de fax 0256-407066. Formularele pot fi descărcate de pe pagina web a DGASPC Timiș (www.dgaspctm.ro) sau pot fi solicitate de la sediul instituției.

Evenimentul este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, al Primăriei Municipiului Timișoara și al Facultății de Educație Fizică și Sport Timișoara.

La primele ediții ale manifestării, care au avut loc în  anii trecuți, au participat aproximativ 150 de copii cu dizabilități din mai multe județe ale țării, competiția bucurându-se de un real succes.

Adunarea Generală a ONU a recomandat (în 1954, rezoluţia 836(IX)) ca toate ţările să sărbătorească o Zi Universală a Copiilor, care sa fie marcată ca Zi a fraternităţii şi înţelegerii între copiii din toată lumea şi ca Zi a promovării bunăstării copiilor lumii. Data de 20 noiembrie marchează ziua în care Adunarea Generală a adoptat Declaraţia Drepturilor Copiilor (în 1959) şi Convenţia Drepturilor Copiilor (în 1989).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.