Stațiunea Buziaș aniversează 200 de ani de atestare documentară

Stațiunea Buziaș va marca împlinirea a 200 de ani de atestare documentară,  printr-o serie de manifestări, care se vor desfășura în perioada 31 mai – 2 iunie, sub genericul „Zilele Culturii Buzieșene”.

Cu acest prilej, vineri, 31 mai, la Casa de Cultură va avea loc un simpozion dedicat celor 200 de ani de istorie, la care vor participa mai mulți istorici și oameni de cultură.

Totodată,  va avea loc și un spectacol aniversar. În cadrul evenimentului, de la ora 19, primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu, va acorda plachete aniversare personalităţilor care au contribuit de-a lungul vremii la dezvoltarea oraşului.

Programul artistic va fi susținut de Petrică Moise și Virtuozii Banatului, Adrian Stanca, Cornelia Lupulescu, Ramona Torzan Gomboș, Ramona Ilieși Drăgan, Oana și Raluca Stanca, Nelu Blidariu, Daliana Georgiana Tătar, Sebastian Râmneanțu, Corala “Contrast”,  Ansamblul “Izvorașul” Buziaș și Ansamblul Profesionist “Banatul” Timișoara.

Manifestările vor continua în 1 și 2 iunie, cu cea de-a V-a ediție a Zilelor Veveriței și Zilele Colonadei.

Manifestările sunt organizate de Primăria Orașului Buziaș, Casa de Cultură Buziaș, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă Timiș.

Localitatea Buziaş este atestată documentar din anul 1369, iar în anul 1819 a fost declarată staţiune balneară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.