Ștafeta Veteranilor ajunge, în această după-amiază, la Lugoj

Asociația de voluntari “Invictus România”, susținută de Ministerul Apărării Naționale, organizează și anul acesta, în contextul sărbătoririi “Zilei Armatei României”, “Ștafeta Veteranilor”.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite, a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național – albastru, galben, roșu.

Ștafeta Veteranilor – ediția a VIII-a, care însumează aproximativ 3.800 de kilometri, a luat startul vineri, 1 octombrie, pe traseul albastru, din fața Mausoleului Eroilor din Mărășești, și reunește alergători și cicliști, amatori sau profesioniști, civili și militari, care parcurg cele trei trasee – albastru, galben și roșu – de la Mărășești, Făgăraș și Chișinău, până la Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

O echipă care a plecat din Deva va ajunge în această după-amiază (orele 17-18) la Lugoj, unde va fi întâmpinată, la Monumentul Alfa&Omega, de către membrii Asociației Cultul Eroilor și reprezentanți ai unității militare din orașul nostru, urmând ca mâine, joi, 21 octombrie 2021, o altă echipă să pornească spre Timișoara.

Joi, la ora 10, înainte de plecarea ștafetei spre Timișoara, momentul va fi marcat de un eveniment deosebit, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, unde va avea loc acordarea titlului de „Cetățean de Onoare” veteranului de război Nicolae Streian, ultimul supraviețuitor al luptei de la Păuliș, din 1944, împotriva trupelor germane și maghiare aflate în retragere, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Lugoj Expres Ștafeta Veteranilor ajunge, în această după-amiază, la Lugoj ziua armatei romane voluntari veteran de război Timișoara ștafeta veteranilor Păuliș Nicolae Streian militari Lugoj Invictus România Deva Cultul Eroilor civili Cetățean de Onoare al municipiului Lugoj cetățean de onoare Carei alergători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.