„Split TVA” în dezbaterea profesioniștilor contabili timișeni

În organizarea Filialei Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România („CECCAR”), în 13 și 14 septembrie, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, a avut loc dezbaterea celui mai discutat subiect economic al momentului „Split paiement VAT / Plata defalcată a TVA”.

Evenimentul, la care au participat peste 500 profesioniști contabili, directori financiari din mari companii, reprezentanți ai mediului universitar și de business din zona de vest a României, dar și reprezentanți de prim rang ai Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara s-a dovedit a fi, și de această dată, unul de o înaltă calitate profesională.

«Întotdeauna rezistența la schimbare se face prezentă, inclusiv în ceea ce priveste efectele ce vor fi induse de modificările aduse mecanismului TVA de către Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată. În contextul dat, CECCAR Timiș, prin membrii săi, dorește să contribuie activ la perfecționarea punerii în practică a unui act normativ în domeniul fiscalității, mai ales în perioada în care aplicarea este opțională. Pentru profesioniștii contabili, îngrijorați și totodată responsabili pentru punerea în practică a reglementării, acest lucru presupune eforturi suplimentare și implicit costuri suplimentare (personal, soft-uri etc.) care trebuie să se regăsească, fără nici o discuție, în onorarii adecvate. Actul normativ are nevoie de foarte multe clarificări și intervenții în direcția perfecționării, altfel va avea „efect de cianură” asupra mediului de afaceri. Prezența la această întalnire a reprezentanților autorității fiscale demonstrează că suntem printre cei mai adecvați și serioși parteneri de dialog într-un proces ce are ca țintă majorarea gradului de colectare a TVA și respectiv creșterea nivelului de conformare voluntară a contribuabililor», a declarat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele CECCAR – filiala Timiș.

Concluziile dezbaterilor din cele două zile vor fi sintetizate într-un memoriu care va fi înaintat autorităților competente spre a fi promovate la nivelul Ministerului Finanțelor Publice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.