Spitalul Municipal Lugoj mai primește 150.000 de lei de la Consiliul Județean Timiș

Consiliul Județean Timiș a aprobat, în ședința ordinară de astăzi, o nouă alocare financiară importantă pentru spitalele din județ.

Este vorba despre 3,35 milioane lei acordate pentru achiziționarea în regim de urgență, montarea și punerea în funcțiune a unui Computer Tomograf la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, unitate medicală care, în luna martie, a mai beneficiat de o alocare de 4,5 milioane de lei pentru achiziționarea a 10 paturi de terapie intensivă și a 75 de ventilatoare, necesare în tratarea cazurilor grave de COVID-19.

În contextul generat de noul coronavirus, în cadrul ședinței de astăzi au fost aprobate alte trei alocări, Spitalului Militar din Timișoara, Spitalului Municipal din Lugoj, cât și pentru achiziționarea de servicii hoteliere dedicate personalului medical și auxiliar aflat în prima linie.

Astfel, CJ Timiș a aprobat 200.000 de lei pentru operaționalizarea spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 de lei pentru cumpărarea de kituri de testare de către unitatea sanitară lugojeană și 120.000 de lei pentru cazarea personalului de la Spitalul Județean.

Banii provin din Fondul de Rezervă la dispoziția Consiliului Județean Timiș pe anul 2020.

„Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Gândim în perspectivă. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

De la primele semne ale epidemiei în județul nostru și până în prezent, CJ Timiș a alocat sume importante pentru limitarea acesteia și protejarea medicilor și a timișenilor. Banii au provenit din ajustarea unor cheltuieli, cât și din cadrul finanțărilor prevăzute pe Agenda culturală și cea sportivă, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.