Spitalul din Lugoj primește 650.000 de euro, „ajutor de minimis” de la Consiliul Județean Timiș

Spitalul Municipal „Dr.Teodor Andrei” din Lugoj se află pe lista celor șapte unități medicale, care vor beneficia de un „ajutor de minimis”, în valoare de 3 milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro), de la Consiliul Județean Timiș, pentru dotarea cu echipamente medicale.

Plenul Consiliului Județean Timiș va dezbate, în ședința din 30 august, proiectul privind aprobarea Schemei de minimis pentru finanțarea spitalelor publice locale aflate în subordinea autorităților publice locale din județul Timiș.

„În sprijinul performanţei actului medical de pe raza judeţului, la propunerea domnului  Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pe ordinea de zi a  plenului  şedinţei  ordinare din 30 august 2018, se află în dezbatere şi aprobare  un proiect de hotărâre privind aprobarea “Schemei de minimis pentru finanţarea spitalelor din subordinea autorităţilor publice locale din judeţul Timiş”. Schema are ca scop susţinerea şi stimularea furnizării de servicii medicale, în concordanţă cu nevoile reale ale comunităţii, de către spitalele publice locale, prin finanţarea unor cheltuieli privind dotarea cu echipamente medicale. Valoarea maximă a ajutorului de minimis pe o durată de doi ani (2019-2020) va fi de 3 milioane de lei (aproximativ 650.000 de euro),  pentru un număr de 7 beneficiari-unităţi spitaliceşti, care au depus o solicitare şi îndeplinesc condiţiile de finanţare. Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, unitate a cărei management sanitar a fost preluat de către Consiliul Local al Municipiului Lugoj, este un spital de peste o sută de ani, funcţionând din punct de vedere constructiv în sistem pavilionar. În cadrul Planului de Management pentru îndeplinirea indicatorilor din cadrul activității de asigurare a asistenței medicale spitaliceşti se are în vedere: îmbunătăţirea indicatorilor realizaţi în anii precedenți, activităţi în domeniul investiţiilor prin reabilitarea și reamenajarea secţiilor şi achiziționarea de utilaje și aparate noi. În acest context, Spitalul Municipal Lugoj este unul dintre cele şapte unităţi spitaliceşti  beneficiare ale finanţării pentru dotarea cu noi echipamente”, ne-a declarat consilierul județean Nicu Bădina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.