Spitalele din Lugoj și Făget vor putea accesa și în perioada 2021-2023 fonduri prin programul de minimis al Consiliului Județean Timiș
Programul de minimis prin care Consiliul Județean Timiș finanțează dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din județ, inițiat în mandatul fostului președinte CJT, lugojeanul Călin Dobra, va continua și în intervalul 2021-2023.
Consiliul Județean Timiș a aprobat prelungirea acestuia pentru următorii trei ani, iar unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, cât și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.
Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis este de 6.000.000 lei, respectiv 1.200.000 euro, în condițiile în care finanțarea acordată fiecărui spital public local nu poate depăși din punct de vedere legal valoarea de 200.000 euro pe trei ani consecutivi.
„Decizia arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de Consiliu”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.
Pentru anii 2021 și 2022, finanțarea ce va putea fi accesată se ridică, în total, la peste 3,1 milioane de lei, iar în anul 2023 unitățile sanitare vor beneficia de mai mult de 2,9 milioane.
Schema de minimis este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate sprijini financiar spitalele municipale și orășenești din Timiș, în grija directă a CJT aflându-se doar Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.
În 2019 și 2020, în mandatul președintelui CJT Călin Dobra, Consiliul Județean Timiș a acordat, prin intermediul schemei de minimis, aproape 4,5 milioane de lei celor șase spitale municipale și orășenești din județ.