Spitalele din Lugoj și Făget primesc câte 250.000 de lei pentru aparatură medicală

Spitalele din Lugoj și Făget vor beneficia de un sprijin financiar nerambursabil din partea Consiliului Județean Timiș, printr-un proiect în care au mai fost incluse Spitalul Municipal Timișoara și spitalele din Jimbolia, Deta și Sânnicolau Mare.

Contractele de finanțare au fost semnate vineri, astfel că cele șase unități spitalicești vor primi câte 250.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale.

“Este pentru prima dată când putem finanța direct spitale. Fiind o premieră la nivelul Conisiliului Județean și ținând cont că am depins și de avizul Consiliului Concurenței, am demarat acest proiect încă de anul trecut. Anul 2020 va continua cu finanțarea de aparatură medicală pentru spitalele din Timiș. Această schema de minimis ne permite să alocăm sume de 200.000 de euro trei ani consecutiv. Trebuie urgentată achiziția publică pentru a nu pierde finanțarea. Fiecare spital primeste 250.000 de lei pe anul 2019, au termen 30 noiembrie pentru decont. Banii nu se pot transfera pe 2020. În cazul în care nu respecta termenul, pierd finanțarea”, a transmis Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

La Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj va fi achiziționată aparatură pentru dotarea cabinetelor ORL, Oftalmologie și Neuropsihiatrie Infantilă, iar la spitalul din Făget vor fi achiziționate echipamente necesare pentru diagnosticare în ginecologie și în activitatea de fizioterapie.

Lugoj Expres Spitalele din Lugoj și Făget primesc câte 250.000 de lei pentru aparatură medicală spitalul Lugoj spitalul Făget spitale schemă de minimis Sânnicolau Mare premiera Lugoj Jimbolia fonduri nerambursabile finanțare Făget Deta Consiliul Județean Timiș Călin Dobra aparatură medicală

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.