Spectacol de teatru și ateliere de educație artistică pentru copii, cu acces gratuit

Un spectacol de teatru și două ateliere de educație artistică prin teatru vor fi organizate la Lugoj, în perioada 17-19 noiembrie, în cadrul proiectului „Teatru și drumul până la spectacol“, implementat de Asociația Pro Fortuna și finanțat din bugetul Municipiului Lugoj.

Astfel, în 17 noiembrie 2022, de la ora 19.30, în sala mare de la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj, va putea fi vizionat spectacolul „O altfel de lebădă“, adaptare după un text de Radu Țuculescu, regia și interpretarea Elena Ivanca.

Atelierele pe care le va susține Elena Ivanca la Lugoj sunt dedicate elevilor și vor avea loc la Casa Bredicenilor, la Clubul Elevilor și la teatru.

Elena Ivanca este actriță la Teatrul Național de Cluj și cadru universitar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj secția canto, unde predă cursuri de arta actorului. Absolventă a secției de Arta Actorului, Departamentul de Teatru din cadrul Facultății de Litere, Universitatea „Babeș-Bolyai“ Cluj, promoția 1999, clasa prof. Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu, Elena Ivanca mai are un doctorat în actorie obținut cu lucrarea „Gestul ca mediator și creator de sens. De la text la întruparea personajului” cu calificativul „Summa cum laudae”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, 2011 și un Master la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Târgu-Mureș secția actorie, vorbire și expresivitate în artele spectacolului, finalizat cu susținerea lucrării de masterat având titlul „Dicția, dincolo de aparențe sau vorbirea de performanță”.

Elena Ivanca este cunoscută publicului și pentru rolul mamei din filmulețele lui Mircea Bravo.

Asociația Pro Fortuna își propune prin acest proiect desfășurarea de workshop-uri cu caracter artistic-educativ în spații exterioare și/sau interioare din municipiul Lugoj, pentru promovarea educației artistice în rândul copiilor și tinerilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.