Spectacol de excepție pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu“: „1919 – Misiune regală“

Un spectacol de și cu Liana Ceterchi – „1919 – Misiune regală”, după cartea Dianei Mandache „Queen Marie of Romania – Later Chapters of my Life/Regina Maria a României – Capitole târzii din viața mea”, va avea loc luni, 5 decembrie 2022, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu“ din Lugoj.

Accesul la spectacol este gratuit.

„1919 – Misiune regală” dezvăluie activitatea diplomatică a Reginei Maria la Conferința de pace de la Paris și în turneul ei din Anglia. Așa cum în timpul Marelui Război, Regina Maria și-a dus bătăliile cu săracia, tifosul exantematic, cu foametea și cu inerția unor miniștri, pentru a ține cât mai departe „dezastrul final în ciuda crescândului nenoroc”, tot așa la Paris, ajunsă neoficial, îți pune în mișcare toată energia și „popularitatea imensă pe care și-o câștigase în timpul războiului”, pentru a pleda cauza României, pentru respectarea promisiunilor făcute României, atunci când a intrat în război, de partea Antantei, în 1916.

Personalitatea Reginei Maria este pe cât de seducătoare și captivantă, pe atât de greu de cuprins, de redat, de trăit ca actor. Superlativele se epuizează fără a cuprinde „necuprinsul“ ființei ei.

Aceste întâmplări excepționale sunt redate cu mare talent și imaginație de actrița și regizoarea Liana Ceterchi în acest spectacol-biografie.

Spectacolul are loc în cadrul proiectului „1919. Misiune Regală“ implementat de Asociația Pro Fortuna cu finanțare de la bugetul Municipiului Lugoj.

Spectacolul este realizat în parteneriat cu UNITER, Arhivele Naționale ale României și Asociația IF…/DACĂ…pentru femei.

 

Lugoj Expres Spectacol de excepție pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu“: „1919 – Misiune regală“ UNITER Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” teatru Lugoj teatru spectacol Lugoj spectacol Regina Maria proiect parteneriat Lugoj Liana Ceterchi Asociația Pro Fortuna 1919. Misiune Regală ol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.