Solidaritate! Lugojenii din München s-au alăturat campaniei derulate de Uniunea Ucrainenilor din Lugoj

Lugojenii din München (Germania) au răspuns apelului lansat de organizația din Lugoj a Uniunii Ucrainenilor din România de a acorda sprijin umanitar ucrainenilor din zonele afectate de conflict.

Astfel, sâmbătă, la sediul din Lugoj al Uniunii Ucrainenilor din România a sosit un transport cu ajutoare umanitare tocmai din Germania.

Reprezentanții UUR Lugoj au anunțat că ajutoarele vor ajunge în Ucraina, în zonele cele mai vulnerabile.

“Ni s-au alăturat campaniei inițiate de Uniunea Ucrainenilor din Romania ,,Pentru pacea din Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean”  un grup de nemți și români care sunt din Lugoj dar trăiesc în MÜNCHEN (Germania ) și prieteni, cunoștințe, oameni cu suflet mare care au contribuit fiecare cu ce a putut și astfel au ajuns după un drum lung la sediul nostru în cursul zilei  de astăzi.  Aceștia au venit în sprijinul ucrainenilor rămași în patria mamă, donând produse esențiale, cum ar fi: pături pentru copii și adulți, pilote, medicamente, kituri de igienă personală, mâncare pentru bebeluși sau haine. Donațiile au fost transportate de către aceștia la sediul UUR din LUGOJ , iar ulterior vor ajunge în Ucraina, în zonele cele mai vulnerabile“, au anunțat reprezentanții UUR Lugoj.

Cei care doresc să ajute ucrainenii din zonele afectate de conflict se pot adresa Uniunii Ucrainenilor din Lugoj, la sediul de pe strada Ion Vidu nr. 17, între orele 8-18.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.