Solidaritate lugojeană! 500.000 de lei de la bugetul local pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

Lugojenii întind o mână de ajutor refugiaților din Ucraina.

Pe lângă numeroasele donații făcute de cetățenii municipiului la apelul organizației locale a Uniunii Ucrainenilor din România (în doar o zi au fost colectate nouă tone de alimente neperisabile și produse de igienă), și autoritățile lugojene s-au mobilizat pentru sprijinirea refugiaților ucraineni.

Astfel, Consiliul Local Lugoj a aprobat, în unanimitate, alocarea sumei de 500.000 de lei pentru sprijinirea refugiaților care vor alege să vină în Lugoj.

După cum anunțat primarul Claudiu Buciu, banii vor fi destinați în principal pentru cazarea și hrana refugiaților, dar și pentru alte nevoi.

„Suntem o comunitate multietnică. Am demonstrat de fiecare dată că ne putem mobiliza exemplar atunci când cineva a fost la nevoie. Tot astăzi, am inventariat toate locurile de cazare disponibile în municipiul Lugoj pentru a adăposti refugiații. Am identificat și persoane care și-au arătat toată disponibilitatea pentru a fi translatori. De asemenea, ne organizăm pentru a asigura copiilor refugiați cursuri în instituțiile de învățământ din Lugoj, cu cadre didactice vorbitoare de limba ucraineană. În cursul zilei de astăzi am început discuțiile și pentru organizarea unei acțiuni de donare de sânge pentru persoanele rănite din cauza conflictului din Ucraina”, a anunțat primarul Claudiu Buciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.