Solidari pentru Lugoj! Tineri voluntari de pe patru continente reabilitează trei corpuri de clădire de la Școala de Arte „Remus Tașcău”

Trei corpuri de clădire de la Școala de Arte „Remus Tașcău” vor fi reabilitate de 40 de tineri voluntari de pe patru continente, în cadrul proiectului „Solidari pentru Lugoj”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și finanțat prin Corpul European de Solidaritate.

Proiectul are drep scop amenajarea unui Centru de tineret în Lugoj, un spațiu care se dorește să funcționeze ca loc de întâlnire al tinerilor din municipiu.

„Proiectul cu care venim în Lugoj – „Solidari pentru Lugoj”, este un concept pr care Fundația Județeană pentru Tineret Timiș l-a dezvoltat încă din 2019, când am pilotat ideea de a crea spații destinate tinerilor împreună cu comunitatea”, a declarat Mihai Vîlcea, președintele FITT, cu ocazia lansării oficiale a proiectului.

Cei 40 de tineri voluntari, care vor recondiționa, până în 27 august, cele trei corpuri de clădire care au fost nefolosite, provin din țări de pe patru continente: Brazilia, Pakistan, Spania, Irak, Turcia, India, Georgia, Danemarca, Portugalia, Indonezia, Italia, Azerbaijan și Algeria.

Spațiile vor fi destinate activităților educaționale, artistice și de petrecere a timpului liber. Grădina va fi pregătită pentru a găzdui evenimente culturale, iar o sală va fi amenajată ca și studio pentru dansuri.

Reprezentanții Primăriei Lugoj au fost deschiși la acest proiect implementat de FITT, viceprimarul Bogdan Blidariu și city managerul Anca Micșa Oprea fiind prezenți și la deschiderea oficială a proiectului.

„Este extrem de important pentru Lugoj să creeze un loc în care tinerii să se poate întâlni, să poată socializa și mai apoi să se poată organiza în a fi o adevărată voce care să colaboreze împreună cu Primăria în proiecte ce se pot dezvolta pentru tineri și pentru comunitate. Acest proiect e doar un prim pas în a face multe alte lucruri, iar unul dintre pașii importanți care se pot face mai târziu este crearea unui Consiliu consultativ de tineret, care să ajute în mod concret la toate proiectele ce le va desfășura comunitatea”, a spus city managerul Lugojului, Anca Micșa Oprea.

După cum a opinat președintele FITT, Mihai Vîlcea, centrul de tineret care va fi amenajat la Școala de Arte „Remus Tașcău”  „va fi probabil cel mai mare centru de tineret dintr-un oraș de dimensiunea similară cu Lugoj, care există în România. Și credem că putem să-l facem să fie și un exemplu de bună practică, iar exemplul Lugojului să fie preluat la nivelul întregii țări”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.