Șoferi opriți de polițiștii din Făget pentru… o pauză de cafea, la coborârea de pe autostrada A1

Polițiștii de la rutieră din Făget au desfășurat, marți, pe DN 68A, la coborârea de pe autostrada A1, o acțiune care i-a surprins plăcut pe conducătorii auto, care au fost trași pe dreapta pentru… o pauză de cafea.

Oamenii legii le-au oferit cafea șoferilor, precum și câteva recomandări preventive privind oboseala la volan.

Prin această acțiune inedită, oamenii legii spun că vor să reducă riscul producerii accidentelor în care sunt implicați șoferi obbosiți.

Anul acesta, pe DN6, în apropiere de Lugoj, doi soți și-au pierdut viața în urma unui accident. Se întorceau din Germania, iar accidentul s-a petrecut pe fondul oboselii la volan.

Reprezentanții IPJ Timiș menționează că efectele oboselii la volan sunt extreme de periculoase, fiind comparabile cu cele ale consumului de alcool întrucât este încetinit timpul de reacție și scade gradul de concentrare. Aceste efecte sunt accentuate pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii recomandă:

  • La primele semne de oboseală întrerupeți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;
  • Înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
  • Faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;
  • Atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să vă preia locul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.