Șofer de tir, arestat preventiv pentru trafic de migranți

Șoferul de tir, care a fost prins de polițiștii din Lugoj că a îmbarcat și transportat 37 de migranți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș din data de 29.08.2023 s-a pus în mișcare acțiunea penală față de K.K., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, faptă prev. și ped. de art. 263 alin. 1, 2 lit. a și b C.P.

În fapt, s-a reținut că la data de 29.08.2023 numitul K.K., cetățean turc, a îmbarcat și a transportat, într-o semiremorcă, un număr de 37 persoane din Pakistan, Bangladesh și India cu scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, în vederea obținerii unui folos patrimonial.

La data de 29.08.2023 numitul K.K. a fost reținut pentru 24 ore, iar la data de 30.08.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile”, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lngă Tribunalul Timiș, menționând și că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, inculpatul fiind nevinovat până la pronunțarea unei hotărâri definitive de condamnare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.