SMURD Timiș – 8.340 de intervenții în primul semestru din 2018

Modul de intervenție al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș la evenimentele rutiere comise pe raza județului Timiș a fost principala temă a ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică din luna septembrie.

Conform situației prezentate, pe parcursul anului trecut echipajele SMURD au intervenit în 13.400 de situaţii, în cadrul cărora au fost asistate 13.623 de persoane, din care 12.318 adulţi şi 1.305 copii. Timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 10:00 minute, iar timpul mediu de intervenţie, de 34:33 minute.

În ceea ce privește  primul semestru al anului 2018, raportul întocmit de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș arată că echipajele SMURD au intervenit în 8.340 de situaţii şi au fost asistate 8.176 de persoane (7.387 adulţi şi 789 copii).

“Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș are în structura sa trei detașamente (Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Timișoara, cu puncte de lucru la Pișchia și Giroc) și patru stații de pompieri la Făget, Buziaș, Deta și Sânnicolau Mare. Toate aceste sunt dotate cu mijloace și tehnică de intervenție în situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere”, a spus Lucian Mihoc, inspectorul șef al ISU Timiș, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

La rândul său, președintele ATOP Timiș, Traian Stancu, a menționat colaborarea foarte bună între Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș. „Consiliul Județean Timiș și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică  reprezintă parteneri serioși, de încredere pentru ISU Timiș. Doresc ca, în continuare, să vă sprijinim cu toate dotările și echipamentele necesare, astfel încât cetățenii județului Timiș să aibă parte de servicii de calitate”, a spus Traian Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.