Sfârșit de săptămână cu 251 de misiuni, pentru pompierii timișeni

Pompierii timișeni au acționat, în perioada 24-25 iunie, în 251 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

În urma producerii a 4 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. De asemenea, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI în urma căderii pe carosabil a firelor de troleibuz, pe Calea Lugojului din Timișoara, dar și a unui stâlp cu pericol de cădere în municipiul Lugoj.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 6 incendii, dintre care, 3 s-au produs în urma fenomenelor meteorologice periculoase (unul izbucnit la un acoperiș, unul la o copertină și unul la un copac), unul de deșeuri, unul de vegetație uscată, unul izbucnit la o anexă (grajd) și unul produs la o locuință.

Sâmbătă, 24 iunie, în jurul orei 13:50, pompierii din cadrul Detașamentului 2 Timișoara s-au deplasat în localitatea Bobda, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în urma producerii unui incendiu la o anexă gospodărească, utilizată pentru adăpostirea păsărilor și animalelor. În sprijinul lor a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Cenei. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 50 mp, la nivelul acoperișului anexei. În urma incendiului au ars furajele depozitate în podul anexei, dar și elemente de construcție ale podului. Pompierii au limitat extinderea incendiului și au salvat 60 pui de găină, rață și curcă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric produs la un cablu cu defecțiuni. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 4 misiuni specifice, fiind cu această ocazie salvate un câine și o pisică.

În perioada 24-25 iunie, echipajele SMURD au fost solicitate să intervină în 208 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 209 persoane (192 adulți și 17 copii).

De asemenea, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale ISU Timiș au desfășurat în acest interval 8 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare. În acest weekend, pe timpul evenimentelor cu public numeros, pompierii militari au desfășurat o misiune de asigurare și protejare a comunităților, dar și o misiune de căutare-salvare pe râul Mureș (în continuarea evenimentului produs în data de 30.04.2023).

În perioada 24-25 iunie, la nivelul județului Timiș au fost transmise 18 avertizări hidrometeorologice de fenomene periculoase. În contextul acestor avertizări, pompierii timișeni au intervenit pentru degajarea a 13 copaci căzuți/cu pericol de cădere în Timișoara, Buziaș și Făget, două degajări de elemente de construcție și tencuială fațadă în Timișoara, dar și pentru evacuarea apei din 2 curți inundate în orașul Buziaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.