Serată literar-muzicală Ariergarda, la Casa Bredicenilor

La Casa Bredicenilor din Lugoj va avea loc miercuri, 4 martie, de la ora 18, o serată literar-muzicală organizată de către Asociația Culturală „Ariergarda” sub genericul „Patrimoniul bănățean prin turism, istorie și literatură”.

În cadrul manifestării va fi lansată o carte unică – „Istoriile subacvatice ale Insulei Ada Kaleh”, moștenirea patrimonială otomană scufundată în anii 70, autor Daniel Vighi.

Programul mai cuprinde prezentarea filmului de scurt metraj „Cealaltă Mara”, o producție TVR Timișoara, un moment muzical la flaut, susținut de Miriam Chifan, studentă la Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara, iar în final, teatru de lectură, o dramatizare din cartea „Osman Aga de Timișoara, Ostatec la ghiauri”, în interpretarea lui Daniel Vighi, Ilie Rădoi și Teodora Idvoreanu.

„La Lugoj vom lansa o carte unică, moștenirea patrimonială otomană scufundată în anii 70: Insula Ada Kaleh. La 50 de ani ne vom reaminti de o insulă ca în „O mie și una de nopți”, prin colaje istorice, literare, antropologice, culinare. Va urma scurtmetrajul „Cealaltă Mara”, producție TVR, un moment muzical la flaut, iar în final, ca o notate pentru lugojeni, „Teatru de lectură”, o dramatizare din cartea „Osman Aga de Timișoara, Ostatec la ghiauri”, spune Daniel Vighi.

Evenimentul mai cuprinde un târg de carte bănățeană și o tombolă de carte bibliofilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.