Șeful Poliției Locale Lugoj vrea la Primărie! Florin Dumitru candidează, susținut de Victor Ponta și Pro România, împotriva lui Francisc Boldea

Victor Ponta a fost prezent, vineri, la Lugoj, pentru a anunța candidatul Pro România la Primăria Lugoj. Acesta este Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj și un apropiat al primarului Francisc Boldea.

„Eu cred că la alegerile locale putem să creștem, având candidați buni, care se pentru ei și pentru comunitățile lor. La Lugoj, l-am cunoscut pe Florin Dumitru, care e mai tânăr decât mine și mă bucur că are idei bune pentru comunitatea lugojeană. (…) La alegerile locale vreau să avem oameni care să vină cu niște proiecte de modernizare pentru comunitatea pe care o reprezintă. Eu știu Lugojul de 25 de ani, iar unele lucruri s-au schimbat în bine, altele nu s-au schimbat și sunt ca acum 25 de ani. Sper și-mi doresc ca Florin Dumitru să aibă proiecte de modernizare, să le susțină și dacă va fi ales primar să le pună în aplicare, iar dacă nu va fi ales să rămână în Consiliul Local și să promoveze aceste proiecte. Acest lucru e valabil pentru toți ceilalți candidați ai Pro România de la locale: să aibă proiecte de modernizare a comunității, să fie oameni gospodari și să facă ceva pentru comunitatea pe care o reprezintă”, a declarat Victor Ponta, la întâlnirea găzduită de Hotelul Dacia și în cadrul căreia au mai fost prezentați și candidații la funcția de primar în câteva comune din județul Timiș.

 

Florin Dumitru: „A venit momentul ca lugojenii să aibă și o altă opțiune”

Candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Lugoj a declarat că va avea „o campanie electorală moderată” și va veni în fața lugojenilor cu „un proiect serios”.

„Probabil, pentru mulţi lugojeni candidatura mea este o surpriză. Însă la fel de mulţi ştiu că de câţiva ani intenţia mea e să candidez la Primăria Municipiului Lugoj, fiind și la vârsta potrivită şi având și experiența necesară în administrație, de aproape zece ani, și fiind familiarizat cu ceea ce se întâmplă în instituţie şi, nu în ultimul rând, fiind și lugojean de 20 de ani. De ce am ales Pro România? Pentru că am găsit nişte parteneri deschişi pentru un proiect serios, fără a mi se pune condiţii şi cu o susţinere totală. Îi mulțumesc lui Adi Pau că a avut încredere în mine, le mulțumesc colegilor de la Lugoj, domnului Marțian și domnului Ghiciulescu, dar și domnului prim-ministru îi mulțumesc că are încredere în mine și pot să îi spun că, sigur, prin ceea ce noi vom propune lugojenilor ei vor vedea un proiect necesar pe care sper să-l îmbrățișeze cu toții și să pună umărul la realizarea lui. Așteptăm lângă noi pe toți lugojenii care pot să fie alături de acest proiect, pe care o să-l prezentăm în zilele următoare și în campania electorală. Vrem să fie unul serios și de durată, indiferent de costuri și de modul în care vom face rost de bani. Cred că a venit momentul ca lugojenii să aibă și o altă opțiune. Vom avea o campanie electorală moderată, nu ne certăm cu nimeni, noi venim cu un proiect serios. Bălăcăreala o lăsăm pentru ceilalți. Suntem sătuli de ea și vedem că nu aduce nimic bun”, a spus Florin Dumitru.

 

Florin Dumitru: „Pe domnul Boldea îl voi respecta întotdeauna”

Despre primarul Francisc Boldea, care îi este șef pe plan administrativ și viitor contracandidat, Florin Dumitru a spus că îl va respecta întotdeauna.

„Am fost o părticică din proiectul domnului Boldea de acum câțiva ani. Și dovada că a fost unul de succes este faptul că lugojenii l-au votat trei mandate. În continuare va fi șeful meu și vom avea o relație de subordonare, așa cum există. Știți foarte bine că am o relație personală cu familia Boldea de ani de zile. Așa cum nu am amestecat niciodată relația personală cu relația de serviciu, așa nu o voi amesteca nici pe asta și din această cauză am făcut precizarea că noi vom avea o campanie electorală moderată. Nu este o campanie anti, ci este o campanie pro-Lugoj și pro-lugojeni. Iar pe domnul Boldea îl voi respecta întotdeauna. Și pe el și funcția pe care o va reprezenta chiar și după ce pierde mandatul”, a mai menționat Florin Dumitru.

 

Victor Ponta: „Nu o să mă auziți să spun ceva despre domnul Boldea,

dar susțin un candidat mai proaspăt”

Și liderul Pro România are „tot respectul” pentru primarul Francisc Boldea, pe care l-a sprijinit în campaniile din 2008, 2012 și 2016.

„Mă cunosc de mult cu domnul Boldea, e prieten cu socrul meu, dar şi eu am tot respectul pentru domnia sa. Chiar l-am sprijinit în campaniile de până acum, din 2008, 2012 şi 2016. Dar cred că respectul pentru niște oameni care au făcut niște lucruri importante în viaţă nu te împiedică să vrei să modernizezi, pentru că aşa merge timpul. Peste două mandate o să-i spun și lui Florin Dumitru să se dea deoparte și să-l lase pe Dumitru junior. Că așa progresează lumea! Ştiu că domnul Boldea va candida de la PSD, iar eu nu sunt anti-PSD, dar  nici nu înțeleg ce se întâmplă în PSD de câțiva ani. Și dacă la nivel național și județean nu putem să avem o alianță, nu e din vina noastră. e din vina celor de la PSD! Eu cred că atunci când unești mai multe forțe ai șanse mai mari. Dar se pare că la PSD dorința lor nu e să aibă șanse mai mari , ci dorința lor e să ia bătaie mai tare. Şi o să ia bătaie, asta e… Despre domnul Boldea nu o să mă auziți să spun ceva, tocmai pentru că am un respect pentru persoana domniei sale, dar susţin un candidat mai proaspăt, dispus să gândească pe mulţi ani de acum încolo. Eu mă aștept de la Florin Dumitru să gândească pe următorii 10-15 ani, cum ar trebui să se dezvolte Lugojul, Nu e o candidatură împotriva cuiva! E o candidatură pentru Lugoj, Pro-Lugoj”, a spus  Victor Ponta.

Victor Ponta: „Preocuparea noastră e să-i apărăm pe oameni

de lucrurile rele pe care liberalii le fac”

Victor Ponta a mai vorbit si despre obiectivul și scopul Pro România la viitoarele alegeri parlamentare.

„Referitor la alegerile parlamentare, scopul, obiectivul și  principalul efort al Pro România este acela de a reprezenta o alternativă și de a lupta cu ceea ce PNL și partidele de dreapta fac foarte rău în România. Acum au venit liberalii și o să trăim în jungla liberală. Dacă ești cu liberalii mai ai șanse să trăiești, iar dacă nu, poți să mori. Acesta este războiul și bătălia noastră, a celor de la Pro România. Cu cât PNL va câștiga alegeri și va avea mai multă putere, va face mai multe abuzuri. 25 de ordonanțe într-o seară dacă dădea Guvernul Ponta fiți siguri că era plină și Piața Victoriei și Piața Operei din Timișoara și stăteau acolo până ne luam cele 25 de ordonanțe înapoi. Dar pentru PNL e voie. (…) Cei de la PSD fac ce vor ei sau ce îi duce mintea. Ori se războiesc cu noi, ori fac blaturi cu PNL, ori ne ajută pe nou în această bătălie. E valabil și pe plan local, dar și pe plan național. Dar e problema lor. Preocuparea noastră nu e ceea ce fac cei de la PSD, ci ceea ce facem noi și cum ne luptăm noi să-i reprezentăm și să-i apărăm pe oameni de lucrurile rele pe care liberalii le fac și pe care le vor face în continuare. Adversarul nostru este PNL, care guvernează prost și care, cu cât va avea mai multă putere, cu atât va guverna mai abuziv”, a declarat Victor Ponta, subliniind că Pro România este acum al patrulea partid din ţară.

 

Victor Ponta: „PNL a făcut blat cu PSD și ne-a tras preșul și nouă și la USR”

Președintele Pro România a mai declarat că pentru partidul pe care îl conduce desfășurarea alegerilor locale și parlamentare în aceeași zi ar fi un avantaj.

„Dacă vom avea alegeri locale și parlamentare în aceeași zi va fi un avantaj pentru Pro România, pentru că suntem o armată mică. Nu suntem o armată mare, cum e PSD și PNL. Dar PSD și PNL sunt armate fără generali.  Noi suntem o armată mică și atunci o singură bătălie ne avantajează, Ne-ar fi avantajat să fie în două tururi la primari și președintele de consiliu județean să fie ales dintre consilieri, dar aici au făcut blat PNL cu PSD și ne-au tras preșul și nouă și la USR. Că luam și noi și USR-ul mai mulți primari. Dar s-au înțeles cei doi mari și au făcut un blat între ei. Și dacă mai e un singur om în Timiș care crede că PNL nu a făcut blat cu PSD și că a vrut alegeri în două tururi să-l trimiteți la psiholog. Că înseamnă că poate fi mințit tot timpul. A fost blat pe față! Dar eu nu cred că PSD câștigă prea mult din chestia asta. Dar e treaba lor! Ei zic că mai rămân cu nu știu câți primari, dar vă zic eu o chestie: după alegeri, dacă guvernul e PNL, nu mai rămân cu niciun primar. Pentru că nu o să stea niciun primar de dragul PSD opt ani în opoziție. Și zic opt ani pentru că în 2024 tot Iohannis pune premierul. Iar singura soluție ca să nu pună Iohannis premierul este să face un nou USL, care să aibă peste 50%. Doar așa putem să-l forțăm pe Iohannis cum l-am forțat și pe Băsescu. Dar cu conservele din PSD sunt șanse mici. Aștia au de vândut PSD-ul, nu să se gândească la 2024”, a mai spus Victor Ponta, precizând că „Pro România nu va face nicio alianță cu Tăriceanu și cu Băsescu”.

Victor Ponta: „Ludovic Orban nu e prim-ministru.

Este măscăriciul și bufonul regelui”

Despre fostul său partid, Victor Ponta a mai spus că, ”la un moment dat, unii lideri din PSD s-au îmbolnăvit de <coronavirusul> Dragnea şi nu şi-au mai revenit nici acum”, iar despre actualul premier Ludovic Orban, a opinat că „nu e prim-ministru”, cu este ”măscăriciul și bufonul regelui”.

„Ludovic Orban nu e prim-ministru! Orban este măscăriciul și bufonul regelui. La ce să te aștepți când îți pui bufonul prim-ministru? A mai pus și Băsescu, dar Boc e mult peste Orban, ca și capacitate administrativă, ca administrator și gospodar. Lui Orban nu i-aș da nici garajul să mi-l întrețină că, cine știe, se îmbată acolo și mi-l vinde până dimineață”, a declarat Victor Ponta.

 

Candidați Pro România și la alte primării

În cadrul întrunirii de la Lugoj, Pro România și-a anunțat și candidații pentru următoarele primării:

  • Brestovăț – Adela Cărăbaș,
  • Curtea – Paul Crăciunescu,
  • Darova – Nicolae Costândana,
  • Găvojdia – Dimitrie Nicolae Iacob,
  • Ohaba Lungă – Constantin Gheorghe,
  • Orțișoara – Florin Marian Bunzeac,
  • Uivar – Vasile Bodaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.