Ședință ordinară: ATOP Timiș, la cinematograful Bela Lugosi

Președintele ATOP, Traian Stancu, a convocat ședința ordinară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Timiș din luna septembrie la Lugoj.

La evenimentul găzduit de cinematograful Bela Lugosi au fost invitați și primarii și reprezentanții structurilor de ordine publică (poliție, jandarmerie, ISU, etc.) din zona municipiului Lugoj. La ședința ATOP Timiș au mai luat parte președintele CJ Timiș, Călin Dobra, prefectul Eva-Georgeta Andreaș și primarul Lugojului, Francisc Boldea.

Principalele teme dezbătute au vizat activitatea din domeniul ordinii publice pe parcursul acestui an. Astfel, comandantul Detașamentului 6 Jandarmi Lugoj, Gabriel Zamfirescu a subliniat că în 2017 respectiva subunitate a efectuat peste 2.800 de misiuni specifice de ordine și siguranță publică, în urma cărora au fost constatate 87 de infracțiuni pentru care au fost întocmite și înaintate către organele de cercetare penală competent teritorial actele necesare.

S-a mai discutat despre activitatea poliției orașului Lugoj  și prioritățile acestei instituții, care vizează reducerea criminalității și siguranța rutieră. De asemenea, reprezentantul Detașamentului de Pompieri Lugoj a menționat faptul că lipsa sensurilor giratorii pe centura de ocolire a municipiului la intersecțiile cu strada Hezerișului și strada Tapiei a dus la un număr mare de accidente.

Prezent la ședință, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a subliniat faptul că prin modificări ale legislației, în structura autorităților teritoriale de ordine publică au fost incluși și reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, fapt ce a condus la eficientizarea activității ATOP și la îmbunătățirea comunicării instituționale între autoritățile administrației publice locale și structurile  de ordine publică, în beneficiul cetățenilor. Consider însă că se impun noi modificări legislative, care să clarifice modalitatea în care autoritățile locale pot finanța achiziționarea de echipamente necesare de exemplu Jandarmeriei, sens în care recent am avut o serie de discuții cu parlamentari de Timiș. Dorim să susținem în mod adecvat, în conformitate cu nevoile comunității locale, activitatea tuturor acestor instituții care se ocupă de ordinea și siguranța publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.