Se stinge lumina la Lugoj! De Ora Pământului…

Autoritățile lugojene vor stinge, timp de o oră, iluminatul public și arhitectural din centrul municipiului, ca semn de susținere a inițiativei „Ora Pământului” (Earth Hour), un eveniment internațional care urmăreşte sensibilizarea oamenilor asupra schimbărilor climatice dure care afectează planeta.

Astfel, sâmbătă, 24 martie, în intervalul orar 20,30 – 21,30, iluminatul public și cel arhitectural din centrul municipiului Lugoj va fi oprit, iar la Universitatea Europeană Drăgan va avea loc un concert susținut de corurile de copii ale Asociației FOA și Școlii Gimnaziale de Muzică „Filaret Barbu”, implicate în Programul Național Cantus Mundi. În funcție de condițiile meteorologice, concertul va avea loc în aer liber sau în holul universității.

„Ora Pământului” (Earth Hour) este un eveniment internaţional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

„Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât şi de către instituţii şi unităţi economice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.