Se alege un nou viceprimar al municipiului Lugoj, cu atribuții de primar

Consiliul Local Lugoj se întrunește joi, 27 iunie, într-o ședință ordinară, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind alegerea unui nou viceprimar al municipiului, care să preia atribuțiile primarului, în urma demisiei din funcție a primarului interimar Bogdan Ștefan Blidariu și a  viceprmarului interimar Adrian Serendan.

”Subsemnatul, Bogdan Ștefan Blidariu, am fost ales viceprimar al municipiului Lugoj prin Hotărârea Consiliului Local nr. 123 din 3 noiembrie 2020. Prin Ordinul Prefectului de Timiș nr. 558 din 8 iulie 2022 privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al municipiului Lugoj, al domnului Claudiu Alexandru Buciu, am preluat de drept exercitarea atribuțiilor de primar până la alegerea noului primar. În urma rezultatului alegerilor autorităților administrației publice locale din 2024, am înregistrat, sub nr. 16/60086/(RU)60087 din 13 iunie 2024, demisia din funcția de viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Lugoj, începând cu data de 1 iulie 2024. Ținând cont de faptul că demisia este un act unilateral, ce vizează demisia din funcția de viceprimar deținută, nu și din calitatea de consilier al subsemnatului,  față de cele prezentate, în temeiul respectării principiului continuității așa cum este reglementat de art. 12 OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, potrivit căruia activitatea administrației publice se exercită fără întreruperi, pentru a evita situațiile care ar putea afecta în mod negativ, interesele colectivității locale, determinate de astfel de întreruperi în îndeplinirea sarcinilor prevăzute de Lege de către autoritatea executivă, în speță a primarului municipiului Lugoj, se impune ca prin același act al autorității deliberative să fie realizată alegerea viceprimarului municipiului Lugoj. Prin urmare, solicit Consiliului Local al Municipiului Lugoj adoptarea proiectului de hotărâre în forma inițiată”, menționează, în referatul de susținere a proiectului de hotărâre, Bogdan Ștefan Blidariu.

Primarul interimar al municipiului Lugoj, Bogdan Ștefan Blidariu, și viceprimarul interimar Adrian Serendan au demisionat din funcțiile de decizie deținute în administrația lugojeană începând cu data de 1 iulie 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.