Scutul Pădurii! Amenzi și lemne confiscate, la două firme din Lugoj

În baza planului comun de acțiune „Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul Compartimentului de Combatere a Delictelor Silvice împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Timiș, au efectuat controale în partiziile aflate în exploatare, pe raza Ocolului Silvic Lugoj.

Acțiunea, desfășurată în perioada 1-7 iulie, a avut ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic.

Astfel, în urma activităților desfășurate, la două societăți comerciale de pe raza municipiului Lugoj, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru expedierea, transportul, primirea, depozitarea sau prelucrarea de către deținătorii depozitelor a materialelor lemnoase fără proveniență legală și deținerea de materiale lemnoase fără documente legale, în valoare totală de 8.000 lei.

Polițiștii au procedat și la confiscarea cantității totale de 120,36 mc material lemnos, în valoare de aproximativ 21.085 lei.

De asemenea, au fost identificați un număr de 46 de arbori prejudiciați în timpul exploatării, fiind calculată o valoare totală a pagubelor de 3.585,22 lei.

Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările comiterii faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.