Scandalul dintre două clanuri de romi, din Lugoj, ia amploare. Un imobil a fost incendiat

Polițiștii lugojeni sunt, de câteva zile, în alertă și încearcă să prevină un măcel între două clanuri de romi.

Răfuielile au început în urmă cu câteva zile și au fost generate de unele amenințări făcute pe rețelele de socializare de membrii clanurilor conduse de Ioan Titus Căldăraș, zis Ghiță, și Mata Novacovici, care are casa lipită de cea a fiului lui Ghiță.

Vineri seara, zeci de polițiști și jandarmi au intervenit pe strada Caransebeșului pentru a preveni o dispută violentă între cele două familii aflate în conflict. Cu acest prilej, forțele de intervenție au oprit în trafic trei autoturisme în care se aflau mai mulți indivizi care au fost legitimați și în mașinile cărora polițiștii au găsit mai multe arme albe.

Peste noapte, trupele speciale ale Jandarmeriei au asigurat păstrarea ordinii publice, însă sâmbătă dimineața tensiunile între cele două familii au escaladat, după ce un incendiu a izbucnit la una din locuințele romilor aflați în conflict.

Pompierii lugojeni au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD și au stins incendiul care a cuprins acoperișul uneia dintre case. Cel mai probabil, focul a fost provocat intenționat, folosindu-se sticle incendiare. Au ars circa zece metri pătrați de acoperiș.

Polițiștii și jandarmii au luat măsuri ca acest conflict să nu degenereze. Cu toate că mai multe persoane au fost duse la audieri, situația a rămas tensionată, iar câțiva romi au urcat pe terasa casei al cărui acoperiș a ars și au protestat, solicitând: „Să vină Bucureștiul! Numai Bucureștiul îi poate stăpâni pe criminalii ăștia!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.