Săptămâna Protecției Civile! Pompierii își prezintă logistica

În 28 februarie 2024 se împlinesc 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România, dată la care Regele Carol al II-lea a semnat Înaltul Decret Regal, publicat la 23.03.1933 în Monitorul Oficial al României, ca Regulament al Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Denumită și ,,Arma Vieții”, această componentă cuprinde măsuri de ocrotire a populației, bunurilor materiale în caz de război, calamități sau dezastre naturale, asigurând condițiile necesare supraviețuirii.

Pentru a marca importanța acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș organizează în perioada 26 februarie – 3 martie 2024 – „Săptămâna Protecției Civile”.

În cadrul evenimentului, zilnic, în perioada 26 februarie – 4 martie, între orele 1000-1500,, pompierii timișeni vor organiza puncte de informare preventivă cu tematica de protecție civilă, expoziții statice și măsuri de acordare a primului ajutor medical, precum și activități de promovare a programului ,,SALVATOR DIN PASIUNE”, în următoarele locații:

  • Piața Unirii din municipiul Timișoara;
  • Piața Victoriei din municipiul Timișoara;
  • Platoul Casei de Cultură din municipiul Lugoj;
  • în Parcul central din orașul Făget;
  • în parcarea Pelini din orașul Buziaş;
  • pe platoul din fața Bisericii Ortodoxe din orașul Sânnicolau Mare;
  • în „Parcul Anton Kratzer” din orașul Deta.

„Activitățile desfășurate de unitățile subordonate au rolul de creștere a gradului de conștientizare a populației asupra riscurilor existente, cât și creșterea rezilienței cetățenilor”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

În data de 28.02.2024, în fața Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara va fi organizat un punct de informare preventivă cu tematica de protecție civilă, expoziție statică și măsuri de acordare a primului ajutor medical, între orele 0900-1300. Totodată, pompierii militari timișeni vor desfășura un ceremonial militar și religios, începând cu ora 1100.

De asemenea, miercuri, 28.02.2024, se va desfășura exercițiul de alarmare publică – ,,Miercurea Sirenelor”.

Pe tot parcursul săptămânii vor fi reluate Campaniile națională de informare preventivă, prilej cu care vor fi distribuite materiale informative în zonele cu public numeros, dar și spoturi video în mediul online.

Serviciile voluntare pentru Situații de Urgență vor fi angrenate pentru a desfășura activități preventive și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comunităților din care fac parte.

În data de 03.03.2024 vor fi întreprinse activități de informare preventivă la obiectivele de cult, luni, 04.03.2024, se va desfășura turneul de minifotbal ,,Cupa Protecției Civile”, iar în data de 07.03.2024, începând cu ora 1000 se va susține un Simpozion în colaborare cu S.C. AQUATIM S.A. Timișoara, prin prezentarea unor teme specifice și a mesajului preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.