Sală multifuncţională de concerte şi spectacole la Lugoj. Călin Dobra: ,,Vom finanța cum se cuvine acest domeniu, pentru ca Lugojul să fie un adevărat ambasador cultural” (P)

Lugojul trebuie să redevină Capitala Culturală a Banatului şi să găzduiască evenimente culturale de anvergură. Pe lângă spaţiile pe care le deţine Municipiul Lugoj în prezent, este necesară şi construirea unei săli multifuncționale de spectacole şi concerte, care să poată găzdui, în condiţii decente, evenimente la care să poată participa şi un public mai numeros. Construcţia va avea atât o sală mare de concerte, cât şi săli multifuncţionale ca spaţiu de organizare pentru diferite evenimente culturale, festivaluri sau conferinţe, un loc de întâlnire şi comunicare pentru oameni de cultură, artiştişi muzicieni din ţară şi străinătate. Spaţiul va fi flexibil, astfel încât să poată permite integrarea diversificată a evenimentelor culturale, pornind de la forme clasice şi până la cultura specific populară, ajungând până la evenimente moderne, precum concertele live.

Totodată, se impune continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional, pe locul fostei cazărmi de pe strada Banatului, proiect demarat de fosta administrație, blocat în prezent de actuală conducere a Primăriei Lugoj prin pierderea finanțării europene. Ne vom strădui ca o parte din bugetul acestei investiții să fie etapizat prin Programul Regional Vest, al Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest și astfel lucrările privind această investiție să poată continua cu bani europeni, pentru a nu cheltui bani din bugetul local. Acest centru va putea fi gazda unor spectacole, cu reprezentaţii ale artiştilor locali completate de evenimente aduse din ţară, va putea găzdui spectacole de teatru, concerte, inclusiv simfonice, plus diferite alte evenimente, de tipul conferinţelor şi congreselor sau expoziții ori tabere tematice pentru elevi și tinerii artiști.

Activitatea culturală trebuie să fie una deosebită în oraşul nostru și de aceea vom finanța cum se cuvine acest domeniu care vorbește acolo unde cuvintele sunt de prisos. Făcând asta, ne asigurăm că vom putea să ne bucurăm împreună de concertele Corului ,,Ion Vidu”, de spectacolele puse în scenă de actorii lugojeni sau de bucuria evenimentelor folclorice susținute de Ansamblul Lugojana,  precum și de alte evenimente culturale care vor face ca Lugojul să fie un adevărat ambasador cultural. 

Avem nevoie de oameni care susțin cultura prin teatru, o componentă indispensabilă a vieții într-o comunitate, prin muzică sau dans, ori prin pictură, carte sau sculptură și prin orice altă activitate care să aducă orașului nostru renumele pe care îl merită, acela de Capitala Culturală a Banatului.

 

Lugoj Expres Sală multifuncţională de concerte şi spectacole la Lugoj. Călin Dobra: ,,Vom finanța cum se cuvine acest domeniu, pentru ca Lugojul să fie un adevărat ambasador cultural" (P) teatru spectacole sală multifuncțională de spectacole muzica Lugoj. Călin Dobra evenimente folclorice dans cultură concerte comunitate centru cultural multifuncțional capitala culturală a Banatului

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș. Executat de Boldureanu Petrică P.F.A.. CUI mandatar financiar coordonator 21240002

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.