Rotary plantează, din nou, la ieșirea din Lugoj

Clubul Rotary Lugoj continuă campania „Rotary plantează”.

Proiectul a demarat în noiembrie 2017, când pe o fostă groapă de gunoi, la ieșirea din Lugoj spre localitatea Victor Vlad Delamarina, s-au plantat 3.600 de puieți de salcâm, care acum au format deja o pădurice.

Anul trecut s-au mai plantat 200 de puieți de stejar roșu, iar la sfârșitul acestei săptămâni, se vor planta încă 1.000 de puieți de stejar roșu.

„Cu doi ani în urmă, mai exact în 25 noiembrie 2017, din dorința de a avea un oraș frumos, ne-am adunat mai bine de 300 de oameni să facem ceva care să rămâna copiilor noștri și care să ne ajute să creem o imagine mai frumoasă orașului nostru. Așa am reușit atunci să plantăm 3.600 de puieți de salcâm, pe groapa de gunoi, care nu ne făcea deloc cinste, de la ieșirea din oraș, spre V.V. Delamarina. A fost o zi minunată de noiembrie, am avut soare și voie bună și Dumnezeu ne-a răsplătit munca, ne-a dat și ploaie și pomișorii noștri s-au prins aproape toți. Pentru că nouă ne place continuitatea, în toamna anului 2018 ne-am adunat din nou și am plantat 200 de stejari roșii, care s-au prins în proporție de 80 %. În timp ce alții taie, noi  continuăm să plantăm, așa că, în această toamnă, ne propunem să plantăm din nou, de data aceasta suntem mai îndrăzneți, avem în plan să plantăm din nou 1.000 de stejari roșii. Prin urmare, vă așteptăm în număr cât mai mare, sâmbătă, 16 noiembrie, la pădurea noastră de salcâmi, să mai adăugăm o pată de verdeță pe harta orașului nostru frumos!”, au anunțat reprezentanții Clubului Rotary Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.