Retroparada primăverii. Vor putea fi admirate peste 100 de vehicule istorice

Peste 100 de vehicule din istoria automobilistică vor putea fi admirate, în 22 aprilie, la la ediția din Timiș  a Retroparadei Primăverii.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 10:00, în Piața Unirii din Timișoara și va reuni un număr de peste 100 de vehicule istorice, marea majoritate aparținând colecționarilor din Timis, cărora li se vor alătura colectionari din Hunedoara și Caraș-Severin, precum si cativa din Serbia.

La 25 de ani de la înființarea sa de către 21 de pasionați de vehicule istorice, Retromobil Club România constituie la ora actuală cea mai importantă asociație de profil din țară, fapt ce se datorează celor peste 3.700 de membri și eforturilor considerabile prin care restaurează și întrețin vehicule istorice ce se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial.

Retromobil Club România are misiunea de a cultiva pasiunea pentru fenomenul automobilistic, realizând prin fiecare din evenimentele sale un demers cultural educativ prin care încurajează păstrarea în stare optimă a vehiculelor istorice de pe teritoriul României, colecționarea și restaurarea acestora. constituind totodată singura organizație de colecționari care poate oferi sprijinul tuturor celor care doresc să inițieze un proiect de prezervare a unui autovehicul istoric.

Construit după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu, Retromobil Club România a devenit o prezență obișnuită pe scena automobilismului românesc fiind, păstrătorul unei tradiții naționale automobilistice care a început în urmă cu peste 120 de ani, când România s-a înscris în topul primelor 10 țări din Europa ce au introdus automobilul, fiind, totodată, cea a șasea țară din lume în care s-au organizat primele curse de automobile (1904).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.