Rețele de apă și canalizare în 6 localități din zona Făgetului

Infrastructura județului Timiș se dezvoltă cu rețele de apă și canalizare în Făget, Colonia Fabricii, Tomești, Traian Vuia, Surducu Mic și Sudriaș, printr-o investiție de peste 22 de milioane de lei.

Marcel Avram (primarul orașului Făget), Costel Medelean (primarul din Tomești) și Vasile Petruescu (primarul din Traian Vuia), împreună cu Ilie Vlaicu, directorul operatorului regional Aquatim, au semnat joi, 14 aprilie, la Consiliul Județean Timiș, în prezența președintelui Alin Nica, contractul de lucrări, acesta având o durată de 24 de luni perioada de execuție.

Cele 6 localități vizate de acest contract vor beneficia de reabilitarea și extinderea rețelelor de transport și distribuție a apei, respectiv peste 26 km de conducte noi pentru apa potabilă, precum și de realizarea și modernizarea a două gospodării de apă (Traian Vuia și Sudriaș).

În ceea ce privește canalizarea, rețelele se vor extinde și reabilita pe o lungime de peste 1,8 km, se va monta 1 stație de pompare a apei uzate și 275 m de conducte de refulare.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane fonduri nerambursabile de la UE, derulat de Aquatim, în cadrul căruia Consiliul Județean Timiș este partener cofinanțator.

„Valoarea totala a contractului de execuție este de 18.736.614,81 lei fără TVA, din care valoarea lucrărilor pentru comuna Traian Vuia este de 8.503.621,94 lei, iar durata de executie este de 24 de luni. Cred cu tărie că viitorul și dezvoltarea comunităților locale se vor realiza doar prin accesarea surselor de finanțare, fără de care acestea nu se pot înfăptui din buget local”, precizează Vasile Petruescu, primarul comunei Traian Vuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.