Restricții înăsprite, la Nădrag! Schimbări de „scenarii” și în alte localități

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile HG 432/2021.

Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitatea administrativ teritorială Nădrag, a intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 7,5/1000 de locuitori, adică măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii.

UAT Nădrag a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori vineri 23.04.2021, iar astăzi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă astăzi 24.04.2021 incidența este sub 7,5/1000 de locuitori.

În ceea ce privește UAT Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român, la reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori a intrat unitatea administrativ-teritorială Racovița, iar UAT Mașloc, ca urmare a reevaluării la termen, a trecut tot pe acestă anexă, ca urmare a scăderii incidenței (fiind până astăzi pe Anexa 1).

Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenței la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinț, Bara, Criciova.

Ca urmare a scăderii ratei de infectare localitățile Vălcani, Sânpetru Mare, Denta, Ghilad, Gottlob, Lovrin,  și Uivar, la reevaluare, nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele 4 anexe.

Măsurile adoptate se vor aplica începând de duminică, 25.04.2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.