Reprezentanții ALDE vor o lege pentru a stimula prezența la vot

Pentru ALDE Timiș, Lugojul reprezintă o prioritate. Marți, președintele Marian Cucșa, împreună cu alți candidați ai formațiunii la alegerile parlamentare, au fost din nou în mijlocul lugojenilor.

Cu acest prilej, Marian Cucșa a anunțat că ALDE își dorește „o campanie electorală curată și serioasă, bazată pe proiecte și dezbateri”, dar și că reprezentanții ALDe vor să propună spre dezbatere un proiect de lege care să stimuleze oamenii să meargă la vot.

„Oamenii nu sunt motivați să meargă la vot. O prezenţă la vot de sub 50% nu este reprezentativă şi nu poate reflecta o dorinţă reală a comunității. Oamenii mi-au ridicat problema prezenţei la vot şi a faptului că nu sunt motivaţi legal să facă acest lucru. M-au întrebat de ce sunt ei mai presus decât cei care nu merg la vot, pentru că sunt egali. Nu au nici cel mai mic beneficiu legal de a face acest lucru, astfel că voi propune colegilor mei ca celor care merg la urne, pe baza actului de identitate prin care dovedesc că au participat la vot, să li se facă o reducere la impozitul pe clădire sau maşină, în funcţie de nevoia fiecăruia. Este o chestiune simbolică, ce nu afectează nici bugetul local, nici pe cel naţional, dar poate fi un stimul pentru a ne apropia de normalitate. Așadar, voi propune alături de colegii mei, spre dezbatere, un proiect de lege prin care oamenii să fie stimulați să meargă la vot”, a spus Marian Cucşa, preşedintele ALDE Timiş.

La rândul său, Nicolae Istrat, a menționat că reprezentanții ALDE vor să fie în mijlocul oamenilor și după alegeri, iar Iosif Groza a anunțat că „ALDE va lupta pentru a reda România românilor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.