Relicva Sfântului Anton de Padova, expusă în Catedrala Greco-Catolică din Lugoj

La propunerea Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România și a redacției revistei Mesagerul Sfântului Anton, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, în perioada 7 mai – 13 iunie, va avea loc Pelerinajul antonian, sub motto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”.

În cadrul pelerinajului, Relicva Sfântului Anton de Padova va poposi în mai multe parohii romano-catolice și greco-catolice din țată, „oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată”.

Evenimentul are loc la 25 de ani de la publicarea primului număr în limba română al revistei franciscane „Mesagerul Sfântului Anton” și se încadrează în celebrările centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

La Lugoj, Relicva Sfântului Anton de Padova va ajunge miercuri, 9 mai, și va fi expusă în Catedrala Greco-Catolică  „Pogorârea Spiritului Sfânt”. Primirea relicvei va avea loc la ora 7:30, după care vor avea loc: Sfânta Liturghie Arhierească (ora 8); rugăciuni către Sfântul Anton și Sfânta Liturghie Romano-Catolică (ora 11:30); Sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie (ora 13:15); Binecuvântarea Euharistică și procesiune în jurul Catedralei cu relicva Sfântului Anton (ora 15).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.