Recviem pentru Regina Ana a României, în prezența M.S. Margareta, Custodele Coroanei, și a A.S.R. Principele Radu

Zeci de lugojeni au luat parte la slujba de comemorare a Reginei Ana a României, la împlinirea a trei ani de la trecerea sa la Domnul.

Sfânta Liturghie pentru sufletul Reginei Ana a fost oficiată în Biserica Parohială Romano-Catolică “Preasfânta Treime” din Lugoj, de către părintele Daniel Pozsonyi, care l-a avut alături pe parohul Bisericii Romano-Catolice din Săvârșin, părintele Petru Muțiu. în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, și a Alteței Sale Regale Principele Radu.

La slujba de comemorare, alături de membrii Casei Regale, a participat și primarul Francisc Boldea, precum și reprezentanții celorlalte culte din Lugoj: protopopul Bisericii Greco-Catolice, părintele Teodor Baba, protopopul Bisericii Ortodoxe Române, părintele Ioan Cerbu, protopop Bisericii Ortodoxe Ucrainene, părintele Ilie Albiciuc și pastorul reformat Zoltán Gáll.

La sfârșitul liturghiei, Majestatea Sa Margareta a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor participanților.

„Sunt foarte emoționată să văd atâtea persoane care au venit aici pentru mama mea și cred că, acolo unde este, e foarte fericită să vadă acest lucru, pentru că ea toată viața a iubit această țară. Vă mulțumesc pentru că sunteți aici, alături de noi și alături de ea!”, a spus Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei.

În final, părintele Daniel Pozsonyi a prezentat, pe scurt, istoricul Parohiei și Bisericii Romano-Catolice din Lugoj, precizând: „Prezența Majestății Voastre și a Alteței Voastre regale aduce multă cinste orașului nostru, cât și catolicilor lugojeni, iar pentru mine, personal, pot spune că a fost o onoare de a aduce Sfânta jertfă a Liturghhiei, în prezența Majestății Voastre și a Alteței Voastre Regale, pentru sufletul Reginei Ana, o regină atât de iubită de popor, dar și una din marile regine catolice ale Europei”.

După slujba de comemorare, Custodele Coroanei și pe Principele Radu au participat, la restaurantul hotelului Dacia, la un dejun oferit în memoria Reginei Ana, de către Parohia Romano-Catolică Lugoj.

Regina Ana a României a încetat din viață la 1 august 2016, la vârsta de 92 de ani, la spitalul din Morges, în Elveția, fiind înmormântată în Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, pe 13 august 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.