Recunoștință și prețuire: Paul Gräfendorf a fost distins cu „Cheia Lugojului” și Medalia „Paul Harris”

Paul Gräfendorf, un rotarian din Mühlhausen (Germania), s-a remarcat în ultimii 20 de ani prin numeroase acțiuni și proiecte umanitare dedicate municipiului Lugoj, dar și altor localități bănățene.

Paul Gräfendorf a început să se implice în acțiuni umanitare, prin care a sprijinit diverse instituții și persoane cu nevoi din Lugoj, după moartea fiicei sale, care, în 1997, a efectuat o vizită în scop caritabil la Lugoj, iar la întoarcerea în Germania s-a stins din viață, la numai 22 de ani, în urma unui accident de circulație. După această tragedie, Paul Gräfendorf a preluat inițiativa fiicei sale de a ajuta Lugojul și s-a implicat, constant, adunând în jurul său mai mulți oameni, în această misiune caritabilă.

În semn de recunoștință și prețuire pentru o activitate umanitară exemplară, municipalitatea lugojeană i-a acordat una dintre cele mai importante distincții ale Lugojului: „Cheia Orașului”. Decernarea distincției a avut loc, într-o ședință festivă, în sala de consiliu a Primăriei Lugoj, în prezența a numeroase personalități locale și a membrilor cluburilor Rotary din Lugoj și Mühlhausen.

Primarul Francisc Boldea i-a înmânat lui Paul Gräfendorf distincția „Cheia Orașului” și o diploma de excelență.

„În lumea de astăzi, aflată într-o continuă agitație, sunt tot mai puțini cei care se îndreaptă spre problemele pe care le au semenii lor. De aceea, consecvența și abnegația în a se dedica total unor scopuri atât de nobile, ne face pe noi, lugojenii, să ne îndreptăm spre Paul Gräfendorf cu admirație și recunoștință”, a spus primarul Francisc Boldea.

Pentru sprijinul acordat comunității. Paul Gräfendorf a fost onorat și de către Rotary International, care i-a acordat Medalia „Paul Harris” cu două rubine. Medalia i-a fost înmânată de către Ivan Bloch, fost guvernator al Districtului 2241 România și Republica Moldova.

O Medalie „Paul Harris”, dar cu trei rubine, a primit și lugojeanul Marius Gaidoș, președinte al Clubului Rotary Lugoj în anul rotarian 2006-2007, care s-a implicat, împreună cu Paul Gräfendorf, în proiectul prin care la spitalul din Lugoj au fost aduse 250 de paturi și aparatură medicală în valoare de aproape un milion de euro.

Pentru sprijinul acordat acestui proiect, Clubul Rotary Lugoj a acordat mai multe plachete firmelor Autoliv, A&O, Adrian Ardelean Company, Catering Octavian și fostului manager al spitalului din Lugoj, Florin Voichescu.

În finalul festivității, micii muzicieni de la Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” au susținut un scurt program artistic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.