Recunoaștere națională! Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, acreditat de Ministerul Culturii

Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj a obținut acreditarea – în premieră în ultimii 30 de ani –  prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3310 din 10.08.2021, publicat în Monitorul Oficial al României, în baza Hotărârii Comisiei Naționale a  Muzeelor și Colecțiilor Publice din cadrul  Direcției Ministeriale de Patrimoniu Cultural.

„Documentația de acreditare, depusă de noi la Ministerul Culturii (în iunie 2021), a contabilizat toate activitățile manageriale și culturale ale muzeului lugojean din perioada 2018 – 2020, ilustrând situația expozițiilor permanente și temporare, a programelor de marketing cultural și educație muzeală, a cercetărilor istorice și etnografice, a simpozioanelor, conferințelor, publicațiilor științifice ale instituției și,  în egală măsură,  a investițiilor în infrastructura muzeului.

Urmare a implicării și prezenței în spațiul cultural al orașului Lugoj, obținerea acreditării echivalează cu recunoșterea statutului instituției noastre la nivel național.

Îndeplinirea criteriilor de acreditare ale muzeului lugojean a fost analizată, în ședința din 27.07.2021, de Comisia Națională a  Muzeelor și Colecțiilor Publice care a acordat aviz favorabil, propunând acreditarea muzeului  prin ordin al Ministrului Culturii.

Obținerea acestei acreditări reprezintă pentru instituție o recunoștere la nivel național a bogăției și valorii obiectelor de patrimoniu deținute dar și a preocupărilor noastre constante vis-a-vis de dezvoltarea și protejarea colecțiilor muzeale, de promovarea și valorificarea prin cercetare și expunere a bunurilor culturale de importanță locală și națională”, spune Daciana Vuia, directorul Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.