Recomandarea săptămânii pentru lugojeni: 5 motive pentru care TREBUIE să vizitezi COSTA BLANCA, SPANIA

Toata lumea își dorește vacanțe de vis, în care să se regăsească pe sine și să uite complet de grijile și responsabilitățile de zi cu zi. Cu toate acestea, de foarte multe ori se întâmplă ca în momentul în care pleci într-o vacanță să fii entuziasmat și fericit, iar atunci când te întorci, să fii dezamăgit și trist. Din această cauză, pentru a nu mai pierde timpul în city break-uri nereușite, trebuie să te informezi asupra tuturor aspectelor înainte de a cumpăra biletele de avion spre următoarea destinație.

Recomandarea de săptămâna aceasta este Costa Blanca din Spania, care este o destinație turistică superbă, cu plaje frumoase, castele uimitoare și cu preparate delicioase, care te fac să te îndrăgostești pe loc de destinația aleasă.

Iată 5 motive pentru care vei iubi Costa Blanca:

1-     Pădurea de palmieri

Nu există în toate statele din Uniunea Europeană păduri cu palmieri precum în Bahamas. Cu toate acestea, Costa Blanca deține aproximativ 200 de mii de astfel de plante, lucru care face ca această destinație să fie una aparte, care merită vizitată măcar o dată-n viață. O asemenea vegetație era rar întâlnită în celelalte state sau orașe din Europa, fapt pentru care trebuie chiar acum să-ti cumperi biletele de avion pentru a vizita această minunăție naturală.

2-     Plajele fine

Costa Blanca este renumită pentru plajele fine, mângaiate constant de razele soarelui. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri din plin de vară, alege să profiți de zilele caniculare specifice anotimpului pe o plajă curată, cu numeroși palmieri și cu stânci imense situate în mare, care te vor ajuta să creezi cele mai reușite fotografii pentru rețelele sociale.

Lugoj Expres Recomandarea săptămânii pentru lugojeni: 5 motive pentru care TREBUIE să vizitezi COSTA BLANCA, SPANIA vacanțe turiști Spania sangria plaje palmieri pădure destinație turistică Costa Blanca castele

3-     Sangria

Nu ai cum să mergi în Spania și să nu bei o sangria făcută ca la carte. Spaniolii consumă această băutură precum apa, deoarece îmbină armonios vinul cu bucăți mici de fructe coapte. Există numeroase feluri în care poate fi preparată, motiv pentru care ai libertatea de a alege dintre sortimentele: albă, roșie, rubinie, spumantă sau cu piersici.

4-     Viața de noapte de neegalat

Pe lângă faptul că-ți poți petrece vacanța în Spania pe o plajă splendidă, cu un pahar de sangria în mână, noaptea te poți distra de minune, deoarece Costa Blanca deține numeroase localuri menite să aducă voia bună turisților. În funcție de personalitatea ta și de dispoziție, poți opta atât pentru restaurantele liniștite din centrul stațiunii, cât și pentru cluburile în care poți dansa până dimineața.

5-     Numeroasele castele

Această locație din Spania se mândrește cu aproximativ 100 de castele diferite, iar unul dintre cele mai frumoase este Castillo de Guadalest, care a fost construit în timpul stăpânirii musulmane. 

Astfel, dacă te plictisești de stat la plajă, poți organiza o zi în care să vizitezi măcar o mică parte din castelele acestui loc încărcat cu foarte multă  istorie.

Prin urmare, Costa Blanca este o locație de vis, care reușește să impresioneze chiar și cei mai critici turiști, deoarece, pe lângă peisajele mirifice pe care le deține, este un loc în care plictiseala nu există.

 

(Sursa foto: Pixabay.com, Pexels.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.