Recital Elena Jurjescu – Todi, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj

Renumita interpretă de muzică populară Elena Jurjescu – Todi va susține un recital la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, în avanpremiera spectacolului “50 de ani de activitate artistică”. 

Evenimentul, organizat de Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj în colaborare cu Casa de Cultură “Traian Grozăvescu” Lugoj, va avea loc marți, 24 octombrie 2023, de la ora 18.00.

Programul manifestării va cuprinde un recital al îndrăgitei interpretei care, vreme de peste jumătate de secol, a marcat scena muzicală românească printr-o prestație artistică desăvârșită și un repertoriu ce a adus în atenția  publicului  folclorul autentic bănățean.  Minunata sa voce a fost dublată, de-a lungul anilor, de efortul de a promova,  două obiecte identitare ale portului din Banat: opregul cu ciucuri și  conciul țesut cu fir metalic de aur și argint.

Moderatorul evenimentului este  Daciana Vuia – directorul muzeului lugojean, iar prezentator, Felicia Stoian – redactor TVR Timișoara.

În cadrul evenimentului, publicul va putea admira, deopotrivă, o expoziție ce cuprinde valoroasele costume populare de scenă ale artistei, fotografii de familie, dar și premii si distincții obținute de-a lungul prestigioasei sale cariere.

Recitalul Elenei Jurjescu va fi acompaniat de orchestra de muzică populară a Ansamblului “Lugojana“ al Casei de Cultură “Traian Grozăvescu”- conducerea muzicală Ionel Groza, invitat Bogdan Munteanu (acordeon).

 

Lugoj Expres Recital Elena Jurjescu - Todi, la Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj spectacol recital Elena Jurjescu - Todi recital portul din Banat muzică populară Muzeul de Istorie Etnografie și Artă Plastică Lugoj Muzeul de Istorie interpretă folclor bbănățean folclor Elena Jurjescu-Todi Casa de Cultură „Traian Grozăvescu” Lugoj 50 de ani de activitate artistică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.