Recensământul Populației și Locuințelor: ultima prelungire a perioadei de recenzare

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a emis Hotărârea nr. 13/20.07.2022, privind prelungirea perioadei de recenzare până la data de 31 iulie 2022.

Prelungirea se aplică în localitățile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populație rezidentă estimată.

Astfel, Primăria Municipiului Lugoj face apel la populație să primească vizita recenzorului de teren la reședință sau să meargă la unul dintre punctele fixe de recenzare situate la sediul instituției din Lugoj, P-ța Victoriei, nr. 4, în intervalul orar 8.00-18.00, inclusiv sâmbăta și duminica.

Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care trebuie să o îndeplinim în scopul identificării cât mai clare a nevoilor populației. Recensământul este o cercetare statistică bazată pe un cadru solid legislativ intern şi extern și nu reprezintă un amestec în viața privată, întrucât datele colectate nu lezează intimitatea persoanelor recenzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.