Razie a polițiștilor Secției 3 Rurale Găvojdia: sute de persoane legitimate, autovehicule și unități comerciale controlate

Polițiștii Secției 3 Rurale Găvojdia au acționat, pe raza de competență, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță civică, prevenirea activităților infracționale, creșterea vizibilității elementului polițienesc și reducerea riscului rutier.

Au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, reprezentanţi ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Timiș, ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autovehicule cu încălcarea legislaţiei rutiere, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Astfel, au fost controlate 9  unități comerciale, polițiștii legitimând 253 de  persoane şi controlând 142 de autovehicule.

În urma acțiunilor întreprinse,  polițiștii au constat o faptă de natură penală și au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor,  OUG 21/1992 privind protecția consumatorilor, precum şi pentru nerespectarea normelor rutiere. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 54.735 de lei.

Ca măsură tehnico-administrativă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 17 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.