Razie pe autostradă! Anul acesta, 12 persoane au murit și 72 au fost rănite în accidente, pe A1 și A6

De la începutul anului și până în prezent, pe Autostrada A1, tronsonul situat între Nădlac 2 și nodul rutier Margina, și pe Autostrada A6, s-au înregistrat mai multe accidente rutiere, în care au fost implicate vehicule de transport persoane sau transport marfa, precum și alte autovehicule, soldate cu decesul a 12 persoane și rănirea a 72 de persoane.

În acest context, Brigada Autostrăzi din cadrul I.G.P.R. a organizat, în 8 și 9 septembrie, o acțiune cu efective mărite, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră pe acest tronson de autostradă.

La activitate au participat polițiști din cadrul structurii centrale ale Brigăzii Autostrăzi, precum si polițiști din cadrul Birourilor de Poliție Autostrăzi din subordinea acesteia, fiind constatate mai multe abateri privind încălcarea legilor speciale din domeniul transportului rutier de marfă și persoane. De asemenea, din analizele efectuate s-a constatat că în zilele de joi și vineri s-au produs cele mai multe accidente rutiere.

Astfel, în urma verificărilor efectuate au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 226.975 de lei. Dintre acestea, 175 de sancțiuni au fost aplicate conform O.G 37/2007, care reglementează activitatea conducătorilor auto privind timpii de condus și de odihna, 10 sancțiuni conform HG nr. 69 privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravențional ale prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier și 4 sancțiuni conform Legii nr. 132/ 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

De asemenea, au fost aplicate:

 • 40 de sancțiuni  pentru nepurtarea centurii de siguranță;
 • 15 sancțiuni pentru staționarea nejustificată pe banda de urgență;
 • 2 sancțiuni pentru constatarea expirării termenului de valabilitate al ITP-ului;
 • 5 sancțiuni pentru anvelope uzate;
 • 2 sancțiuni pentru efectuarea de depășiri de căre autotrenuri pe sectoarele de drum unde le este interzisă efectuarea acestei manevre;
 • 3 sancțiuni au fost aplicate pietonilor;
 • o sancțiune pentru circulația pe sensul opus de mers;
 • 7 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice;
 • 80 de sancțiuni pentru alte abateri.

Polițiștii au reținut 9 permise de conducere, dintre care:

 • 6 pentru circulația pe banda de urgență;
 • 2 pentru depășire;
 • 1 pentru circulația pe sensul opus de mers.

Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.