Razie, la Lugoj! Un traficant de droguri a fost prins cu 30 de grame de canabis în mașină

O razie de amploare a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Lugoj.

Timp de patru ore, după miezul nopții, polițiștii din Lugoj și cei ai secțiilor rurale arondate, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Timișoara, precum și cu doi câini specializați în detectarea substanțelor psihoactive, au desfășurat o acțiune în municipiul Lugoj, în vederea prevenirii și combaterii faptelor comise cu violență în zona barurilor/cluburilor, consumului ilicit de droguri, asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în zonele cu risc criminogen, cât și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost controlate 12 societăți comerciale, 245 de autovehicule și legitimate 338 de persoane, fiind efectuate 182 de testări cu aparatul etilotest și 20 de testări cu aparatul Drugtest.

Un șofer a fost prins cu 30 de grame de canabis în mașină, drogurile fiind porționate pentru a fi vândute.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.955 de lei.

 

Dintre acestea, 49 de sancțiuni, în valoare de 10.005 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002R, 18 sancțiuni în valoare de 6.850 de lei au fost aplicate conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 sancțiuni în valoare de 100 de lei, conform HG 301/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Au fost reținute, în vederea suspendarii, 3 permise de conducere și au fost constatate 5 infracțiuni, dintre care:

  • 1 conform Legii nr. 143/2000, pentru deținerea de droguri în vederea comercializării;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere;
  • 1 pentru încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere, al cărei permis de conducere nu este corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehicul ori are exercitarea dreptului de a conduce suspendată;
  • 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
  • 1 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, au fost controlați 10 agenți de pază și verificate 2 persoane arestate la domiciliu.

Reprezentanții IPJ Timiș au anunțat că polițiștii vor continua să desfășoare acțiuni de acest gen pentru asigurarea unui climat optim de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea faptelor infracționale.

 

Lugoj Expres Razie, la Lugoj! Un traficant de droguri a fost prins cu 30 de grame de canabis în mașină traficant de droguri siguranța rutieră sancțiuni razie Lugoj razie polițiștii Lugoj infracțiuni droguri dosare penale agenți de pază

 

(Foto: IPJ Timiș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.