Punct de colectare a aparatelor electrice, electronice și electrocasnice vechi sau defecte

Cetățenii municipiului Lugoj se pot debarasa de aparatele electrice, electronice și electrocasnice vechi sau defecte (DEEE) prin depunerea lor la punctul  de colectare de pe strada Filaret Barbu, vizavi de  punctul trafo din Parcul Copiilor, în spatele fostei prefecturi, de luni până vineri, între orele 14:00-18:00.

La punctul de colectare DEEE-uri pot fi depuse: frigidere, mașini de spălat, televizoare, computere, radiouri, roboți de bucătarie, jucării care au mecanism acționat electric, deșeurile de baterii și acumulatori, pe scurt DBA, etc.

„Legea ne interzice să aruncăm deșeurile electrice împreună cu gunoiul menajer, în natură. Abandonarea deşeurilor este interzisă si se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 92 din 19 august 2021 privind regimul deşeurilor. DEEE reprezintă o sursă periculoasă de poluare, prin componentele toxice pe care le conțin”, au transmis reprezentanții Primăriei Lugoj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.